Ο μικρός Καρκίνος ♋

 

  • 💠Γενέθλια: 22 Ιουνίου- 22 Ιουλίου
  • 💠Στοιχείο: Νερό
  • 💠Ποιότητα: Παρορμητικό Ζώδιο
  • 🌚Κυβερνήτης Πλανήτης: Σελήνη
  • 🎨Χρώματα: Γαλαζοπράσινο, κίτρινο, μπλε  

Το παιδί Καρκίνος είναι ένα ευαίσθητο, τρυφερό, και συναισθηματικό παιδί με μεγάλη ικανότητα να αντιλαμβάνεται τα συναισθήματα στο περιβάλλον του. Αποζητά την ασφάλεια που απολάμβανε στην εμβρυακή του ηλικία, έχει δυνατό δέσιμο με την μητέρα, την οποία ταυτίζει με την αγάπη και το αίσθημα της ασφάλειας. Η διαμόρφωση της προσωπικότητάς του δέχεται μεγάλη επιρροή από τη μητέρα και τους οικογενειακούς δεσμούς του ήδη από την παιδική ηλικία αλλά και στην ενήλικη οι επιρροές εξαιρετικά σημαντικές . Έχει ανάγκη από την ασφάλεια, σιγουριά και προστασία μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον. Διαθέτει γλυκύτητα και ευγένεια και αγαπιέται για την καλοσύνη του. Η προσκόλληση με την οικογένεια του δημιουργεί δυσκολίες στο να νιώσει καλά με άτομα εκτός οικογένειας. Έτσι οι γονείς πρέπει να το μάθουν να εμπιστεύεται τον εαυτό του για να αποβάλλει την ανασφάλεια του, καθώς και να το αποτρέψει από το ρόλο του θύματος. Φροντίστε να του παρέχετε τη σταθερότητα που έχει ανάγκη και παράλληλα να το βοηθάτε να γίνεται ανεξάρτητο. Είναι ένα γλυκό και τρυφερό παιδί αλλά και κυκλοθυμικό με τις διαθέσεις του να μεταβάλλονται συνεχώς σαν τη παλίρροια. Τη μια στιγμή είναι χαρούμενο και την αμέσως επόμενη κλαίει και είναι συναισθηματικά πιεσμένο. Οι γονείς πρέπει να μάθουν να καταλαβαίνουν τις διαθέσεις του και τι θέλει να εκφράσει μέσα από τη στάση του. Είναι ένα παιδί που το συγκινούν τα παραμύθια και τα βιβλία με χρωματιστές εικόνες καθώς και τα εκπαιδευτικά παιχνίδια που εξασκεί τη μνήμη του.

 Η Σελήνη κυβερνά το ζώδιο του Καρκίνου και συνδέεται με  τη μνήμη, τα συναισθήματα, τις διαθέσεις μας, την προσωπικότητα, τον ψυχισμό. Συμβολίζει την ψυχή, τον ασυνείδητο εαυτό του ατόμου και σχετίζεται με τη θηλυκότητα, τη γονιμότητα, τη μητρότητα, τους οικογενειακούς δεσμούς, την ευαισθησία. Δείχνει πόσο σημαντική είναι η οικογένεια και κυρίως η μητέρα, δηλώνει τη σύζυγο που επιδιώκει να βρει ο άνδρας. Οι ιδιότητες της είναι συνυφασμένες με το ζώδιο του Καρκίνου  δίνοντας του υπερβολικά συναισθηματικό χαρακτήρα που έχει ανάγκη να προσφέρει την αγάπη και την φροντίδα απλόχερα. Είναι τόσο έντονη η ανάγκη να διοχετεύσουν τα συναισθήματα τους και την προστατευτικότητα τους που μπορεί να πνίξουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. 

Η Σελήνη ζει σε αρμονικό περιβάλλον στο ζώδιο του Ταύρου, έχει αδυναμία να εκφραστεί συναισθηματικά στον Αιγόκερω και κουράζεται από τα έντονα συναισθήματα στο ΣκορπιόΠροσδίδει στους εκπροσώπους του ζωδίου ζωντανή και πολύχρωμα φαντασία. Αντιπροσωπεύει τις βαθιές συναισθηματικές ανάγκες και τις προσκολλήσεις. Είναι ο κατεξοχήν πλανήτης που σχετίζεται με τα ισχυρά ένστικτα και τη διαίσθηση, την προσωπικότητα, τη ζεστασιά της οικογενειακής ατμόσφαιρας. Σχετίζεται με τις αντιδράσεις μας, τις αναμνήσεις, το παρελθόν το μητρικό πρότυπο.

Η Σελήνη στον ανθρώπινο οργανισμό κυβερνάει τους μαστούς, τη μήτρα, τις ωοθήκες,  όλο το πεπτικό σύστημα και το στομάχι, τη διατροφή μας.

  • Επαγγελματική κλίση όταν μεγαλώσει: Οι περισσότεροι Καρκίνοι προτιμούν επαγγέλματα που συνδέονται με τη φροντίδα, τη σίτιση. Τους ελκύει να γίνουν γιατροί, κοινωνικοί λειτουργοί, υπάλληλοι εξυπηρέτησης κοινού και διακοσμητές. Συχνά μπορεί να ακολουθήσουν την  επαγγελματική κατεύθυνση των γονιών τους.
  • Υγεία: Τα Καρκινάκια παρουσιάζουν ευαισθησία στο πεπτικό τους σύστημα και στομαχικές διαταραχές.  Έχουν αρκετές συναισθηματικές μεταπτώσεις, ιδιαίτερα στην εφηβεία τα κορίτσια υποφέρουν από πόνους περιόδου. 

🤰 Γεννήθηκε: 13-22 Ιουλίου
➰Κυβερνήτης ζωδίου και δεκανού: Σελήνη-Ποσειδώνας
➰Μοίρες 3ο δεκαήμερο από 20°-29° 59

🤰 Γεννήθηκε: 2-12 Ιουλίου
➰Κυβερνήτης ζωδίου και δεκανού: Σελήνη-Πλούτωνας
➰Μοίρες 2ο δεκαήμερο από 10°-19° 59

🤰 Γεννήθηκε: 22 Ιουνίου-1 Ιουλίου
➰Κυβερνήτης ζωδίου και δεκανού: Σελήνη
➰Μοίρες 1ο δεκαήμερο από 0°-09° 59

Πίσω στους Διδύμους                                                                                                               Επόμενο στο Λέων

© 2021 Asteroskonis - Αστρολογία και Παιδιά..🤴..by Rania Markelli
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε