Ο μικρός Τοξότης ♐

  • 💠Γενέθλια: 23 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου
  • 💠Στοιχείο: Φωτιά 
  • 💠Ποιότητα: Μεταβλητό ζώδιο 
  • 🏹Κυβερνήτης Πλανήτης: Δίας
  • 🎨Χρώματα: Κίτρινο, πορτοκαλί, μπλέ.

Ο Μικρός Τοξότης είναι ένα παιδί γεμάτο ενθουσιασμό ,πολύ φιλικό , πρόσχαρο, ευχάριστο αλλά και άτακτο. Από πολύ μικρό είναι άνετο και ευχάριστο στις παρέες του και λατρεύει να βρίσκεται σε ένα περιβάλλον χαρωπό και ευχάριστο, που θα μπορεί να παίζει και να γελά κάνοντας συνήθως τον κλόουν. Ο νους του είναι στις σκανδαλιές και η περιέργειά του το κάνει υπερκινητικό αφού λαχταρά να εξερευνήσει οτιδήποτε κινείται ή είναι σταθερό γύρω του. Είναι ένα παιδί ανεξάρτητο και η τάση του για περιπέτεια το κάνει τολμηρό και ριψοκίνδυνο, με αποτέλεσμα να δοκιμάζει συνεχώς τα όρια του και κατά συνέπεια και των γονιών του. Είναι πολύ σημαντικό να έχει το δικό του άπλετο χώρο για να μπορεί να έχει ελευθερία κινήσεων στα παιχνίδια, τα βιβλία και τα αντικείμενα του. Αρκετά έξυπνο και εύστροφο μυαλό , ενδιαφέρεται για το διάβασμα και τη γνώση αρκεί να τον ενθουσιάζει το θέμα και να κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον του. Είναι χαρακτηριστική η αισιοδοξία που διαθέτει και για αυτό καταφέρνει να ξεπερνά γρήγορα οτιδήποτε μπορεί να του χαλάσει τη διάθεση . Αγαπά τη φύση και τις βόλτες, τις εξορμήσεις στην εξοχή, την ορειβασία και εκδηλώνει ζήλο για τα αθλήματα όπως τοξοβολία, ιππασία. Από μικρός θεωρεί τη ζωή ένα περιπετειώδης ταξίδι και μεγαλώνοντας ταξιδεύει συχνά και συλλέγει εμπειρίες . Στο σχολείο γενικά δεν αντιμετωπίζει μαθησιακά προβλήματα και έχει καλές σχολικές επιδόσεις ιδιαίτερα σε θεωρητικά μαθήματα. Είναι λίγο τεμπελάκος και ανέμελος και θα πρέπει να τον βοηθήσουν οι γονείς να ολοκληρώνει ότι αρχίζει και να αναλαμβάνει την ευθύνη του. Χαρακτηριστική είναι η ανυπομονησία τους, η ειλικρίνεια και η τόλμη τους. 

Ο Δίας κυβερνά το ζώδιο του Τοξότη και εκφράζει την ανάγκη για επέκταση . Είναι η δύναμη που μας ωθεί για να κατακτήσουμε την ευτυχία. Είναι ο πλανήτης που συνδέεται με τα ταξίδια και τις εμπειρίες που μας αφήνουν για να ανοίξουν οι ορίζοντες μας. Η θέση του στο χάρτη φωτίζει την ανάγκη να δώσουμε έμφαση στις ευκαιρίες που προκύπτουν στη ζωή μας και να τη βελτιώσουμε. Αν η ενέργεια του χρησιμοποιηθεί σοφά εξασφαλίζει ευκαιρίες για κέρδος, ενώ αν δεν την εκμεταλλευτούμε σωστά οδηγεί στην υπερβολή και τη σπατάλη.. Οι ιδιότητες του είναι συνυφασμένες με το ζώδιο του Τοξότη και του  προσδίδει μια προσωπικότητα αισιόδοξη, χαρούμενη και επεκτατική, ενώ σε αρνητικές συνθήκες οδηγεί στο φανατισμό, και το τζόγο. 

Έχει έξαρση και βγάζει όλη την ισχύ του στο ζώδιο του Καρκίνου, δυσκολεύεται να λειτουργήσει με όλη την ισχύ του όταν βρίσκεται σε αδυναμία στους Διδύμους και είναι εξασθενημένος στον Αιγόκερω ζώδιο της πτώσης του.

Ο Δίας στον Τοξότη σχετίζεται με την επέκταση της γνώσης και της αναζήτησης, την ευκαιρία , την αφθονία, τη φιλοσοφία, την ελπίδα. Είναι ο κατεξοχήν πλανήτης που σχετίζεται με την πίστη, τη θρησκεία, με τα δάση ,τα άλογα, την αφθονία και την ευημερία.

Ο Δίας στον ανθρώπινο οργανισμό κυβερνάει το Συκώτι, πάγκρεας, λίπος, παχυσαρκία,  .

  • Επαγγελματική κλίση όταν μεγαλώσει: Οι περισσότεροι Τοξότες προτιμούν επαγγέλματα που συνδέονται με οποιεσδήποτε προκλήσεις, που απαιτούν γρήγορους ρυθμούς, ταξίδια. Είναι πολύπλευρος και για να μην βαριέται μπορεί να επιλέξει περισσότερες από μία δουλειές. Του ταιριάζει μια εργασία σε ταξιδιωτικό πρακτορείο, ερευνητής, καθηγητής, φωτογράφος, διαφημιστής, εκδότης, μετεωρολόγος, μεταφραστής, δικηγόρος, διερμηνέας, ξεναγός, θεολόγος, κτηνίατρος.
  • Υγεία: Οι μικροί Τοξότες παρουσιάζουν ευαισθησία στους Μηρούς, γοφούς, το  συκώτι και έχουν περιστατικά με άσθμα. Έχει μεγάλη ευαισθησία στην περιοχή των ποδιών με τάση για τραυματισμούς, έχει την τάση να σκοντάφτει να πέφτει ή να συγκρούεται με αντικείμενα. Μάθετε το να προσέχει τις υπερβολές και την αίσθηση πως μπορεί να σκαρφαλώσει παντού  χωρίς να πάθει τίποτα. Η αναρρωτική τους ικανότητα είναι γρήγορη χάριν της αισιοδοξίας τους.  

 Δεκαήμερα Τοξότη

🤰 Γεννήθηκε: 13-21 Δεκεμβρίου
➰Κυβερνήτης ζωδίου και δεκανού: Δίας- Ήλιος
➰Μοίρες 3ο δεκαήμερο από 20°-29° 59

🤰 Γεννήθηκε: 3 Δεκεμβρίου-12 Δεκεμβρίου
➰Κυβερνήτης ζωδίου και δεκανού: Δίας-Άρης
➰Μοίρες 2ο δεκαήμερο από 10°-19° 59

🤰 Γεννήθηκε: 23 Νοεμβρίου-2 Δεκεμβρίου
➰Κυβερνήτης ζωδίου και δεκανού: Δίας
➰Μοίρες 1ο δεκαήμερο από 0°-09° 59

Πίσω στο Σκορπιό                                                                                                                           Επόμενο στον Αιγόκερω

© 2021 Asteroskonis - Αστρολογία και Παιδιά..🤴..by Rania Markelli
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε