Ο μικρός Ιχθύς ♓

 

  • 💠Γενέθλια: 19 Φλεβάρη - 20 Μάρτη
  • 💠Στοιχείο: Νερό
  • 💠Ποιότητα: Μεταβλητή
  • 🔱Κυβερνήτης Πλανήτης: Ποσειδώνας
  • 🎨Χρώματα: Ασημί, Μώβ,  κίτρινο, Βιολετί

Ο μικρός Ιχθύς είναι ένα παιδί που εκ φύσεως διαθέτει πλούσια φαντασία μέσα από την οποία δημιουργεί έναν δικό του κόσμο, όπου υπάρχουν παραμύθια με ξωτικά και νεράιδες και φυσικά ο Αγιος Βασίλης. Το παιδί Ιχθύς διακρίνεται για τους ευγενικούς του τρόπους, είναι ντροπαλό, δειλό, έξυπνο και ανήσυχο. Χαρακτηριστική είναι η υπομονή του αλλά και τα ευαίσθητα συναισθήματα του, τα οποία συχνά κρύβει. Συχνά λέει ψεματάκια για να κρύψει τις αταξίες του, γιατί φοβάται και αντιπαθεί τις τιμωρίες, την άσχημη συμπεριφορά και στεναχωριέται πολύ όταν το προσβάλλουν. Μπορεί να αποδώσει καλύτερα σε ένα περιβάλλον που ενισχύει τη φαντασία του και του επιβάλλει την πειθαρχία με το μαλακό και διακριτικά. Έχει ανάγκη την αγάπη, την κατανόηση και το διάλογο για να νιώθει ασφαλής και να μπορεί να εκφράσει σωστά τον εαυτό του. Είναι ένα παιδί καλόβολο που προσαρμόζεται εύκολα στο περιβάλλον και τις συνθήκες ενω ταυτόχρονα και το ίδιο είναι ιδιαίτερα μεταβλητό σαν χαρακτήρας. Είναι ένα παιδί με πλούσιο συναισθηματικό κόσμο που λειτουργεί περισσότερο με το συναίσθημα παρά με τη λογική με αποτέλεσμα να πληγώνεται εύκολα και να απογοητεύεται. Το παιδί αυτό συχνά νιώθει ανασφάλεια για τις ικανότητές του και χρειάζεται διαρκώς την παρότρυνσή και την καθοδήγηση σας για να νιώσει σιγουριά και ασφάλεια. Να θυμάστε να του διδάξετε να μάθει να επιμένει, να είναι πιο αποφασιστικό και να ολοκληρώνει ότι ξεκινά. Ενα ιδιαίτερο γνώρισμα της προσωπικότητας του είναι η αναπτυγμένη διαίσθηση και ο τρόπος που λειτουργεί, σα να δημιουργεί ένα μικρό κόσμο γύρω του, γεγονός που πολλές φορές μπορεί να σας προβληματίσει στο πως να το διαχειριστείτε. Αν είστε ένας γονέας που προσπαθεί να βάλει σε ένα πρόγραμμα αυτό το παιδί να ξέρετε πως θα σας δυσκολέψει καθώς θέλει να έχει το δικό του χρονοδιάγραμμα ακόμα και στα καθημερινά βασικά θέματα. Ο ονειρικός κόσμος το γοητεύει και επιμένει να παίζει- όταν κάτι εξάπτει φαντασία του-,ακόμα και αν εσεις επιμένεται οτι είναι η ώρα φαγητού. Αυτό θα φάει την ώρα που θέλει και θα κοιμηθεί όταν αυτό θα νιώσει κουρασμένο. Με βάση αυτό μάλλον θα πρέπει οι γονείς να προσαρμοστούν στο δικό του πρόγραμμα!

Στο σχολείο αν δεχτεί πίεση και αυστηρότητα δυσκολεύεται να λειτουργήσει καλά. Παράλληλα η ισχυρή του αντίληψη και παρατηρητικότητα το βοηθούν να μαθαίνει εύκολα και γρήγορα!

Να θυμάστε ότι ο μικρός Ιχθύς έχει ανάγκη τον έπαινο και την επιβράβευση για να νιώσει δύναμη και σιγουριά για τις ικανότητες του, για αυτό να θυμάστε να του δίνετε την απαραίτητη προσοχή και δηλώνετε το θαυμασμό σας. Θα χρειαστεί από νωρίς να του μετριάσετε την ευαισθησία του, η οποία πολλές φορές φτάνει στα όρια της υπερβολής. Είναι καλύτερα να το αφήσετε μόνο του όταν θέλει να απομονωθεί στο δωμάτιο του, μέχρι να αποφασίσει αυτό να επανέλθει. Θα πρέπει να ενθαρρύνεται την ευαίσθητη, καλλιτεχνική του φύση, να εκφραστεί μέσω της ζωγραφικής, ποιημάτων ή άλλων μορφών τέχνης. Λατρεύει τη φύση και τις εκδρομές ιδιαίτερα στη θάλασσα! Μην μπλοκάρεται τη φαντασία του γιατί τη χρειάζεται, αλλά προσπαθήσετε με γλυκό τρόπο να το κατεβάζεται απαλά στη γη, για να μάθει να αντιμετωπίζει την πραγματικότητα της ζωής. Με τη φαντασία του σίγουρα θα σας εμπνέει για την ίδια τη ζωή και θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να αφιερώσετε πολλές ώρες διαβάζοντας παραμύθια και κάνοντας συζητήσεις για φανταστικά πλάσματα!

Ο Πλανήτης Ποσειδώνας κυβερνά το ζώδιο των Ιχθύων και αντιπροσωπεύει το ταλέντο να εξελιχθούμε από τον υλικό κόσμο στον πνευματικό. Οι ιδιότητες του είναι συνυφασμένες με το ευμετάβλητο ζώδιο των Ιχθύων δίνοντας τους την ευκολία να μπορούν να προσαρμόζονται στις εξωτερικές περιστάσεις. Η έξαρση του βρίσκεται στο ζώδιο του Λέοντα, βρίσκεται σε εξορία στην Παρθένο και σε πτώση στον Υδροχόο. Ο Ποσειδώνας σχετίζεται με τη θυσία, το όνειρο, τις ψευδαισθήσεις, τις χαώδεις καταστάσεις ζωής, την ουτοπία, την σύγχυση, την πνευματική ανάπτυξη, το ρομαντισμό. Προσδίδει στους εκπροσώπους του ενδιαφέρον για τα συναισθήματα και τις ανάγκες των άλλων, εκφράζει τη συμπόνοια, την κατανόηση και την ακραία ευαισθησία. Είναι ο κατεξοχήν πλανήτης που σχετίζεται με τα ταλέντα και δηλώνει την έμπνευση, τη φαντασία, την ανώτερη σε ποιότητα τέχνη, τον κινηματογράφο, τη μουσική, γενικότερα τις τέχνες και προσδίδει δημιουργικότητα, υψηλούς πνευματικούς στόχους και λεπτή ευαισθησία. Ο Ποσειδώνας στον ανθρώπινο οργανισμό εξουσιάζει τα πόδια, τα υγρά του σώματος, την επίφυση, τα λεμφικά αγγεία.

  • Επαγγελματική κλίση όταν μεγαλώσει: Επαγγέλματα που έχουν σχέση με την τέχνη, μουσικός, ποιητής, φωτογράφος, εναλλακτικός θεραπευτής, φαρμακοποιός, ψυχολόγος, ψυχίατρος, ναυτικός, χορευτής, ηθοποιός, Νοσηλευτής.
  • Υγεία: Παρουσιάζουν ευαισθησία στο ανοσοποιητικό σύστημα, στα έντερα, επιπεφυκίτιδα, χαμηλό σίδηρο, έχουν ευαίσθητο σημείο τα πέλματα, ευαισθησία σε πλατυποδία. Οι συναισθηματικές καταστάσεις επιδρούν αρνητικά στην υγεία των Ιχθύων και μπορεί να δημιουργήσουν ψυχοσωματικές ανισορροπίες.


🧜‍♂️ Γεννήθηκε: 10-20 Μαρτίου
➰Κυβερνήτης ζωδίου και δεκανού: Ποσειδώνας -Πλούτωνας
➰Μοίρες 3ο δεκαήμερο από 00° -29° 59

🧜‍♂️ Γεννήθηκε: 1-9 Μαρτίου
➰Κυβερνήτης ζωδίου και δεκανού: Ποσειδώνας -Σελήνη
➰Μοίρες 2ο δεκαήμερο από 10° -19° 59

🧜‍♂️ Γεννήθηκε: 20-29 Φεβρουαρίου
➰Κυβερνήτης ζωδίου και δεκανού: Ποσειδώνας (Δίας)
➰Μοίρες 1ο δεκαήμερο από 00° -09° 59

Πίσω στον Υδροχόο                                                                                                            Επόμενο στον Κριό 

© 2021 Asteroskonis - Αστρολογία και Παιδιά..🤴..by Rania Markelli
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε