Ο μικρός Αιγόκερως ♑

 

  • 💠Γενέθλια: 22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου 
  • 💠Στοιχείο: Γή 
  • 💠Ποιότητα: Παρορμητικό ζώδιο
  • 🧩Κυβερνήτης Πλανήτης: Κρόνος
  • 🎨Χρώματα: Καφέ, Πράσινο, Μαύρο, χακί

Ο Μικρός Αιγόκερως είναι ένα παιδί πειθαρχημένο, σοβαρό και ώριμο πάνω από την ηλικία του. Είναι υπομονετικό, οργανωμένο στο χρόνο του και περιμένει καρτερικά για να ικανοποιήσετε τις ανάγκες του. Το παιδί αυτό είναι δεμένο με την ασφάλεια της οικογένειας του και αρκετά κλειστό συναισθηματικά. Δυσκολεύεται να μοιραστεί τα συναισθήματα του και δεν ανοίγετε εύκολα σε φιλίες, ενώ ενδιαφέρεται πάρα πολύ για την εικόνα του. Φοβάται την αποτυχία του λάθους για αυτό και είναι διστακτικό στο να ρισκάρει, συνεπώς οι γονείς θα πρέπει να είναι προσεκτικοί να μην το ντροπιάσουν στα λάθη του αλλά να το διδάξουν να προσπαθήσει ξανά. Μάθετε το να αποδέχεται τον εαυτό του με τα λάθη του αλλά και τους άλλους ανθρώπους γύρω του με τα δικά τους και τη διαφορετικότητα του χαρακτήρα τους. Οι γονείς χρειάζεται να του δείχνουν την αγάπη τους και να το μάθουν να εμπιστεύεται τον εαυτό του , ενώ δεν θα πρέπει να παραλείπουν να το ανταμείβουν για τον κόπο του και να του προσφέρουν ευκαιρίες για χαλάρωση και διασκέδαση από το σκληρό πρόγραμμα του.

Στο σχολείο προχωράει σχετικά αργά στη μάθηση του αλλά θα τα καταφέρει τελικά να προχωρήσει περισσότερο από τα άλλα παιδιά χάρη στην επιμέλεια και τη φιλοδοξία του να κατακτήσει αυτά που θέλει στη ζωή. Η αίσθηση της ευθύνης και του καθήκοντος αναγκάζει το παιδί Αιγόκερω να μην σπαταλά το χρόνο του σε παιχνίδια αν δεν έχει ολοκληρώσει το διάβασμα του. Πρόκειται για ένα παιδί που μπορεί να κάθεται κλεισμένο στο δωμάτιο του με τις ώρες μέχρι να μάθει αυτό που διαβάζει για να δείχνει και να είναι διαβασμένο για τον εαυτό του αλλά και στα μάτια των άλλων. Είναι υπεύθυνο παιδί και ακόμα και στα παιχνίδια του θέλει να έχει ρόλους που δείχνουν ευθύνη και σοβαρότητα. Έτσι πολύ συχνά παίζει το ρόλο του γιατρού ή του δασκάλου αλλά ακόμα και το ρόλο του μπαμπά ή της μαμάς.

Ο Κρόνος κυβερνά το ζώδιο του Αιγόκερω και συνδέεται με τις ευθύνες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος. Οι ιδιότητες του είναι συνυφασμένες με το ζώδιο του Αιγόκερω δίνοντας του αυξημένη αίσθηση του καθήκοντος με αυστηρή δέσμευση απέναντι στις ευθύνες οι οποίες του μειώνουν τον αυθορμητισμό και του στερούν τη χαρά της ζωής. Είναι ο πλανήτης που μας αναθέτει να δουλέψουμε σκληρά θέτοντας περιορισμούς και όρια , θα μας ζορίσει αλλά μέσα από τις εμπειρίες και τα εμπόδια μας δυναμώνει καθώς μαθαίνουμε πως να λυγίσουμε αντί να σπάμε. Μας κάνει πιο ανθεκτικούς και μας διδάσκει το πραγματικό νόημα της ζωής. 

Ο Κρόνος στον Αιγόκερω σχετίζεται με τον περιορισμό, την εξουσία, την άρνηση, τη σκληρότητα, τους φόβους, το χρόνο, την κατεύθυνση, τη δύναμη και τη σοφία. Προσδίδει στους εκπροσώπους του πίστη στις παραδοσιακές αρχές και άκαμπτο χαρακτήρα αλλά και εγγυημένες στρατηγικές επιτυχίας. Είναι ο κατεξοχήν πλανήτης που σχετίζεται με το κάρμα και το πεπρωμένο μας.

Έχει έξαρση στο ζώδιο του Ζυγού, βρίσκεται σε εξορία στον Καρκίνο και σε πτώση στον Κριό

Ο Κρόνος στον ανθρώπινο οργανισμό κυβερνάει το σκελετό, τα δόντια, το δέρμα, τα νύχια, τους συνδέσμους, ιχνοστοιχεία στον οργανισμό όπως  το ασβέστιο και το φώσφορο.

  • Επαγγελματική κλίση όταν μεγαλώσει: Οι περισσότεροι Αιγόκεροι προτιμούν επαγγέλματα που συνδέονται με την πολιτική, την τράπεζα και το χρήμα. Μπορεί να διαλέξει να γίνει δάσκαλος, τοπογράφος, οδοντίατρος, δημόσιος υπάλληλος, οικοδόμος, μηχανικός, μελετητής. Μπορεί να ασχοληθεί με την τηλεόραση , το ραδιόφωνο, του ταιριάζει και οικονομολόγος, γεωλόγος , αστρονόμος.
  • Υγεία: Οι μικροί Αιγόκεροι παρουσιάζουν προβλήματα με τα δόντια, τα Οστά, το δέρμα.

    Συνήθως  εμφανίζουν προβληματάκια με τις αρθρώσεις και τα γόνατα, δερματικές ασθένειες αλλά και κάποια θέματα με το στομάχι. Φροντίστε να το μάθετε σε μια σωστή διατροφή που ενισχύει τη σκελετική του δομή  να μην παραλείπει γυμναστική και να μάθει να διαχειρίζεται το άγχος του.

🤰 Γεννήθηκε: 11-19 Ιανουαρίου
➰Κυβερνήτης ζωδίου και δεκανού: Κρόνος-Ερμής
➰Μοίρες 3ο δεκαήμερο από 20°-29° 59

🤰 Γεννήθηκε: 1-10 Ιανουαρίου
➰Κυβερνήτης ζωδίου και δεκανού: Κρόνος-Αφροδίτη
➰Μοίρες 2ο δεκαήμερο από 10°-19° 59

Πίσω στον Τοξότη                                                                                                                  Επόμενο στον Υδροχόο

© 2021 Asteroskonis - Αστρολογία και Παιδιά..🤴..by Rania Markelli
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε