Ιχθύες 2ου δεκαημέρου

2021-01-11

🧜‍♂️ Γεννήθηκε: 1-9 Μαρτίου
➰Κυβερνήτης ζωδίου και δεκανού: Ποσειδώνας -Σελήνη
➰Μοίρες 2ο δεκαήμερο από 10° -19° 59


Ο μικρός Ιχθύς του 2ου δεκαημέρου δέχεται την επιρροή της ευμετάβλητης και συναισθηματικής Σελήνης. Είναι ένα παιδί με πλούσιο συναισθηματικό κόσμο και πολλά σκαμπανεβάσματα στην διάθεση του. Έχει πολλές ευαισθησίες και έχει την τάση να προσκολλάται συναισθηματικά στους ανθρώπους που αγαπάει και να αποκτά συναισθηματικές εξαρτήσεις. Ιδιαίτερα με τη μητέρα του διατηρεί μεγάλο συναισθηματικό δέσιμο και έχει μεγάλη ανάγκη τη σιγουριά και τη συναισθηματική θρέψη για να καταφέρει να χτίσει την μετέπειτα αυτοπεποίθηση και αυτάρκειά του. Η συμπονετική φύση του Ποσειδώνα και η διαισθητική δύναμη της Σελήνης αυξάνουν την ικανότητά του να «αφουγκράζεται» τα συναισθήματα των άλλων και το καθιστά ιδιαίτερα «δεκτικό» στις διαθέσεις των άλλων και ιδιαίτερα η ψυχολογική διάθεση και το άγχος της μητέρας επιδρά στο αίσθημα της ασφάλειας του. Η διάθεσή του να ικανοποιήσει τους γύρω του, αλλά και η τάση να αποφεύγει τη σκληρότητα της πραγματικότητας, θολώνει την οπτική του και μπορεί να το οδηγηθεί στη διαστρέβλωσης της αλήθειας. Δυσκολεύεται να ξεπεράσει καταστάσεις που το πλήγωσαν και συνήθως το οδηγούν σε συναισθηματική σύγχυση ενώ δραματοποιεί τα συναισθήματα του.

Είναι σημαντικό οι γονείς να το βοηθήσουν να μάθει να αναγνωρίζει τα προσωπικά του όρια και να αναπτύξει ένα ρεαλιστικό τρόπο διαχείρισης των καταστάσεων και της αντιμετώπισης των σχέσεων του. Η στήριξη των γονιών του είναι πολύ σημαντική στο να διαμορφώσει την προσωπικότητα του, να αποκτήσει αυτονομία για να μπορέσει να σταθεί εκτός οικογένειας και να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα της ζωής. Η ανάγκη του για φροντίδα και στοργή είναι μεγάλη καθώς επίσης και η ανάγκη να φροντίσει το ίδιο. Αυτό ενδέχεται να σας αναγκάσει να του έχετε κάποιο μικρό ζωάκι για να δείξει τη φροντίδα του. Είναι ιδιαίτερα δημιουργικό παιδί που ξεχωρίζει για τις δημιουργικές του τις ιδέες, την έμπνευση και τη φαντασία του. Οι γονείς μπορούν να το βοηθήσουν να καλλιεργήσει και να αναπτύξει σωστά τα πνευματικά του χαρίσματα και να λάμψει.   

© 2021 Asteroskonis - Αστρολογία και Παιδιά..🤴..by Rania Markelli
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε