Το σχολείο και τα πιο κοινωνικά παιδιά

2021-01-05

                                                                                                                                Επιστροφή στην Αρχική

Τα υπέροχα πιο κοινωνικά και ελεύθερα παιδιά : Λέων - Ζυγός - Δίδυμοι


🎈Δίδυμοι♊💖

Ένα παιδί στο ζώδιο του Διδύμου είναι ένα χαρούμενο πανέξυπνο και αξιαγάπητο παιδί, προσαρμοστικό που χρειάζεται συνεχώς νέα ερεθίσματα για να μην βαριέται. Ήδη από την πρώτη μέρα στο σχολείο είναι χαρούμενο και η ένταξη και η κοινωνική του προσαρμογή είναι εντυπωσιακή. Η ανάγκη του για γνώση και πληροφορία είναι ποσοτική με αποτέλεσμα να κυνηγά την γνώση χωρίς να την αφομοιώνει και να την κατανοεί σε βάθος. Αυτό ίσως να έχει σαν αποτέλεσμα να φέρει μια μέτρια βαθμολογία τριμήνου παραμελώντας τα μαθήματα του για να μάθει κάτι άλλο ή επειδή ξεχνιέται στο παιχνίδι. Χρειάζεται την καθοδήγηση των γονιών για να μπορέσει να εμβαθύνει ποιοτικά στην ουσία και να κάνει την πληροφορία γνώση. Έχει μεγάλη ευφράδεια λόγου και καταφέρνει με πονηριά να ξεγλιστρήσει με δικαιολογίες όταν αισθανθεί ότι περιορίζεται. Γενικά όμως οι σχολικές του επιδόσεις είναι πολύ καλές και είναι πολύ καλό στις ξένες γλώσσες ή στο διάβασμα λογοτεχνικών κειμένων. Βρίσκει συναρπαστικό να κάνει θεατρικές παραστάσεις, να μιμείται , ενώ μπορεί να εκφραστεί ιδανικά μέσα από το χορό και τις τέχνες.

🎈Λέων♌💖

Το παιδί λιονταράκι θα το αναγνωρίσετε αμέσως καθώς είναι ένα παιδί χαρούμενο εξωστρεφές και λαμπερό που δεν περνά απαρατήρητο μέσα στην αυλή του σχολείου. Στην τάξη κυριαρχεί και δείχνει την ανάγκη του να είναι στο επίκεντρο και να κλέβει την παράσταση. Με αναπτυγμένα τα αντανακλαστικά του ιππότη θα το δούμε να υπερασπίζεται και να κάνει το Ζορό στις παρέες του για να υπερασπιστεί με θάρρος τους άλλους. Είναι πολύ περήφανο και η παραμικρή κριτική το απογοητεύει, ενώ η επιβράβευση με ζεστασιά και αγάπη θα το βοηθήσει να κάνει μόνο του την προσπάθεια να βελτιωθεί και να λειτουργήσει καλύτερα τόσο στα μαθήματα του όσο και στο προαύλιο του σχολείου. Αν πάρει τον αέρα του δασκάλου μπορεί να γίνει ένας μικρός τύραννος που θα τον προβληματίσει. Είναι αρκετά έξυπνο παιδί αλλά μαθαίνει μόνο όταν αυτό θέλει γιατί έχει την τάση να χαλαρώνει και να καλοπερνά με παιχνίδι. Δώστε του αρμοδιότητες και εργασίες που να αναλαμβάνει την ευθύνη για να δουλέψει και να δει πόσο καλά μπορεί να τα καταφέρει να γίνει ο πρώτος μαθητής. Θα ονειρεύεται να γίνει ζωγράφος ή καλλιτέχνης ή ηθοποιός και αυτός που θα τιμωρεί τους κακούς.


🎈Ζυγός♎💖

Το παιδί ζυγός προσαρμόζεται εύκολα στο σχολείο και επικοινωνεί με ιδιαίτερη ευκολία δημιουργώντας γρήγορα φιλίες. Σαν μαθητής είναι λίγο αναβλητικός και θα πρέπει να μάθει να οργανώνει το χρόνο του. Πρόκειται για ένα παιδί πανέξυπνο, ευγενικό ραφινάτο και βαθιά καλλιτεχνικό. Του αρέσει να βρίσκεται συνεχώς με φίλους και παρέες και έχει το χάρισμα της διπλωματίας από μικρό. Λόγω της αναποφασιστικότητας του μπορεί να αισθάνεται πως δεν είναι καλά διαβασμένο και να παρουσιάζεται κάπως διστακτικό μέσα στην τάξη. Ενθαρρύνετε το να πιστέψει στον εαυτό του και τονώστε την αυτοπεποίθηση του για να τολμά να παίρνει πρωτοβουλία για να βελτιώσει σταδιακά την αναποφασιστικότητα του. Τα ζυγάκια γενικά είναι αρκετά ήπια και διακριτικά παιδιά με ευχάριστη προσωπικότητα, φωτεινά που έχουν τη δυνατότητα να μαλακώσουν ακόμη και τις πιο σκληρές καρδιές με το χαμόγελό τους και να κερδίσουν το ενδιαφέρον. 

© 2021 Asteroskonis - Αστρολογία και Παιδιά..🤴..by Rania Markelli
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε