Ζωδιακός και Υγεία

2021-02-22

Ζωδιακός και υγεία

Σύμφωνα με την Αστρολογία, σε κάθε ζώδιο αντιστοιχούν συγκεκριμένες περιοχές και όργανα του σώματος. Ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου, ενδεχομένως η περιοχή του σώματος που αντιστοιχεί να εμφανίζει αυξημένη ευαισθησία και να χρειάζεται να το προσέξουμε περισσότερο.

 • Κριός:  Εξουσιάζει το κεφάλι, το «κέντρο ελέγχου» ολόκληρου του σώματος. Οι συχνότερες ενοχλήσεις είναι πονοκέφαλος, ημικρανίες και προβλήματα με τα μάτια. Επιρρεπής σε λοιμώξεις, πυρετό, ζαλάδες, τραύματα στο κεφάλι. 
 • Ταύρος: Εξουσιάζει τον λαιμό και την περιοχή της κάτω σιαγόνας. Συχνές ιώσεις στον λαιμό, πιασίματα στον αυχένα, τάση για υποθυρεοειδισμό, πράγμα που οδηγεί σε βραδύτητα στις σωματικές λειτουργίες και ευκολία να παχαίνεις. Επιρρεπής σε ωτίτιδες, βρογχίτιδα, λαρυγγίτιδα, προβλήματα μεταβολισμού.
 • Δίδυμου: Εξουσιάζει τους ώμους, τα χέρια τους πνεύμονες. Αντιμετωπίζουν συχνά δερματικά, αλλεργίες, νευρόπονοι στο θώρακα και τα χέρια και κυρίως αρρώστιες στους βρόγχους και τους πνεύμονες. Εμφανίζουν βήχα, πνευμονία, άσθμα, μυϊκούς πόνους σε χέρια και ώμους.
 • Καρκίνος: Εξουσιάζει το στήθος,το στομάχι, το συκώτι. Συχνά τα θέματα από το πεπτικό σύστημα σχετίζονται με τις διατροφικές συνήθειες και τον τρόπο θρέψης. Τα ψυχοσωματικά προβλήματα συχνά καταλήγουν στο στομάχι. Εμφανίζουν γαστρίτιδα, κατακράτηση υγρών, προβλήματα πέψης, έλκος.
 • Λέοντας: Εξουσιάζει την καρδιά αντιστοιχεί στις αρτηρίες, στους μυς, το επάνω μέρος της πλάτης και τη χολή. Συχνά προβλήματα με την καρδιά , το κυκλοφορικό, την υπέρταση, πόνοι στην πλάτη.Εμφανίζουν προβλήματα στη μέση, υπέρταση, πυρετούς.
 • Παρθένος: Εξουσιάζει την κοιλιά και το στομάχι,το πεπτικό σύστημα, το δωδεκαδάκτυλο, το λεπτό έντερο και το κόλον. Συχνά ψυχοσωματικά συμπτώματα λόγω άγχους, ενδεχομένως διαβήτης και αρτηριοσκλήρωση. Εμφανίζουν εντερικά προβλήματα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, διαταραχές νευρικού συστήματος.
 • Ζυγός: Εξουσιάζει τους δύο γλουτούς και συνδέεται με το χαμηλότερο μέρος της πλάτης, την οσφυϊκή περιοχή, με τα νεφρά και με την ουροδόχο κύστη. Συχνά προβλήματα με το ουροποιητικό σύστημα, πιθανό  μια προδιάθεση στον διαβήτη. Εμφανίζει σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, αργό μεταβολισμό.
 • Σκορπιός: Εξουσιάζει το  αιδοίο, αντιστοιχεί στα γεννητικά όργανα και την ουρήθρα. Οι γυναίκες έχουν μια τάση για γυναικολογικά και ορμονικά προβλήματα ή ανωμαλίες του κύκλου. Οι άνδρες συνήθως προβλήματα με τον προστάτη ή σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Και τα δύο φύλα έχουν ευαισθησία στις αιμορροΐδες και στο έντερο. Επιρρεπής σε έλκη, πολύποδες δυσκοιλιότητα, αφροδίσια νοσήματα.
 • Τοξότης: Εξουσιάζει τους δύο μηρούς, αντιστοιχεί η περιοχή των ισχίων, οι γοφοί. Μεγάλη ευαισθησία σε ισχιαλγία, μυϊκές κράμπες, η ουρική αρθρίτιδα και τάση για τραυματισμούς. Επιρρεπής σε ισχιαλγίες, πυρετούς, ρευματισμούς.
 • Αιγόκερως: Εξουσιάζει τα γόνατα, τις αρθρώσεις γενικότερα, τα οστά, το δέρμα και τα δόντια. Συχνά προβλήματα με αρθρίτιδες, ρευματισμούς, πόνους στην πλάτη, κατάγματα και δερματικά προβλήματα. Ένα άλλο αδύνατο σημείο τους είναι το στομάχι λόγω άγχους. Εμφανίζει δερματικές ασθένειες , προβλήματα στα γόνατα και συνδέσμους.
 • Υδροχόος: Εξουσιάζει τις κνήμες. Συνδέεται με το τμήμα του ποδιού από το γόνατο μέχρι τον αστράγαλο, καθώς και με τις φλέβες. Συχνά έχουν ευαισθησία και τάση για τραυματισμούς στις κνήμες ή μια τάση για κράμπα στις γάμπες ή διαστρέμματα στον αστράγαλο. Επίσης προσοχή χρειάζεται και το κυκλοφορικό σύστημα γιατί υπάρχει πιθανότητα για κιρσούς, φλεβίτιδες. Έχει τάση για ξαφνικούς μικροτραυματισμούς, προβλήματα στο καρδιακό σύστημα.
 • Ιχθύες: Εξουσιάζει τη βάση του σώματός, τα πέλματα μας. Συχνά παρουσιάζουν ευαισθησία στην περιοχή, προβλήματα με κάλους, κότσια και νύχια μέχρι δερματικές μολύνσεις. Επίσης προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τα «υγρά» του σώματος, δηλαδή το κυκλοφορικό, το λεμφικό, τα πρηξίματα από κατακράτηση. Επιρρεπής σε ψυχοσωματικές διαταραχές, εθισμούς κάθε είδους, αναιμία, υπόταση. 
© 2021 Asteroskonis - Αστρολογία και Παιδιά..🤴..by Rania Markelli
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!