Τα 4 Στοιχεία

2021-02-18

Τα τέσσερα στοιχεία

Τα 4 είδη ενέργειας σύμφωνα με τα οποία δομείται ο κόσμος, αντιπροσωπεύονται από 4 βασικά στοιχεία της φύσης φωτιά, γη, αέρας, νερό. Τα δώδεκα ζώδια του ζωδιακού κύκλου χωρίζονται σε τέσσερις ομάδες και η κάθε μια περιλαμβάνει τρία ζώδια.  Τα στοιχεία περιγράφουν τους τέσσερις μοναδικούς τύπους προσωπικότητας που συνδέονται με τα ζώδια και παρουσιάζουν βαθιά επίδραση στα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα, τη συμπεριφορά, τα συναισθήματα, τη σκέψη και τη διαίσθηση. Κάθε τύπος στοιχειακής προσωπικότητας λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο.

Φωτιά (Κριός, Λέων, Τοξότης). 

Η φωτιά είναι ενεργητική, ενθουσιώδης, παθιασμένη και μυητική. «Ενστικτώδης διαίσθηση» δίνει πάθος να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας, η φωτιά οραματίζεται, εμπνέει, αντιπροσωπεύει το φως, τη ζεστασιά, τον έρωτα, το πάθος, τον ενθουσιασμό, την ενέργεια, την επιθυμία, τη δύναμη, τη λαγνεία, το θάρρος, τη γονιμότητα, την πρωτοβουλία, την δημιουργία, την διαίσθηση.

Γη (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως). 

Η Γη είναι σταθερή και επίμονη, πρακτική, προσεκτική, αξιόπιστη, φιλόδοξη, συγκεντρωμένη, υπεύθυνη και πειθαρχημένη. «Διατήρηση της ζωής». Υλοποιεί, εκπροσωπεί τις αισθήσεις, τις σωματικές αισθήσεις, την εργασία, τη σταθερότητα, τη δύναμη, την επιβίωση, την ασφάλεια, την υπομονή, την υγεία, τη ζεστασιά, την άνεση, τα ζώα, τη γεωργία, εργασίες που έχουν να κάνουν με τη γη και τα ζώα. Είναι άτομα προσεκτικά, πρακτικά λειτουργούν μέσα από τις φυσικές αισθήσεις. 

Αέρας (Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος). 

Ο Αέρας είναι ανήσυχος, ανεξάρτητος, ευχάριστος, περίεργος, επικοινωνιακός, διασκεδαστικός, πνευματικός και εμπιστευτικός. «Η ανάσα της ζωής». Συνδέεται με τη σκέψη και την επικοινωνία, είναι η δύναμη του νου, ο οραματισμός, η ψυχή, το πνεύμα, οι πνευματικές ικανότητες, οι ιδέες, η πνευματική αναζήτηση. Ενδιαφέρεται για νοητικά πράγματα και λειτουργεί άνετα σε επικοινωνιακό και διανοητικό επίπεδο.

Νερό (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύς). 

Το  Νερό είναι διαισθητικό, συμπονετικό, δημιουργικό, κατανοεί, συγχωρεί,είναι συναισθηματικό και   πνευματικό.«Εκπροσωπεί τα συναισθήματα»και την έκφραση τους, την αρμονία, την ομορφιά, την ένωση, δημιουργεί συναισθηματικούς δεσμούς. Συνδέεται με τα νερά, τη θάλασσα, τη σύλληψη, τη γονιμότητα, προφητικά όνειρα, το μυστικισμό, τη διαίσθηση και τη διορατικότητα. Είναι άνθρωποι εσωστρεφείς, συναισθηματικοί που βιώνουν τα πράγματα πολύ βαθιά.

Επιστροφή                                                                                        

© 2021 Asteroskonis - Αστρολογία και Παιδιά..🤴..by Rania Markelli
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε