Σεληνιακή Έκλειψη 26.5.21 στον Τοξότη και Παιδιά.

2021-05-12

Τι έχουν να διαχειριστούν οι γονείς με την επιρροή της Σεληνιακής έκλειψης.

Η Σεληνιακή έκλειψη της 26/5 πραγματοποιείται στην 5ο 29' του Τοξότη. Η έκλειψη αυτή επηρεάζει κυρίως ψυχολογικά τα μεταβλητά ζώδια Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες, που έχουν γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο. Η δύσκολη γωνία με το Δία κυβερνήτη της Σελήνης μεγεθύνει και δημιουργεί απαιτητικά συναισθήματα, ενώ τροφοδοτεί με υπερβολική αισιοδοξία και παροτρύνει σε ρίσκα. Πολύ πιθανόν να δημιουργηθεί αναστάτωση σε ταξίδια ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε εκπαίδευση και σπουδές. Η Πανσέληνος αυτή στον άξονα Τοξότη-Διδύμων δημιουργεί αυξημένες ανάγκες για επικοινωνία, επηρεάζει τα θέματα εκπαίδευσης και μάθησης, σχετίζεται με την κίνηση, τη μετακίνηση και τα ταξίδια. Είναι ένα ιδιαίτερα επικοινωνιακό διάστημα με έντονη κοινωνική δραστηριότητα και ανάγκη να απεγκλωβιστούμε από συνθήκες που μας καταπιέζουν και να χαρούμε. Η παρουσία του Άρη στο ζώδιο της Σελήνης τον Καρκίνο, πυροδοτεί συναισθηματικές πιέσεις και συναισθηματικές αντιδράσεις που μπορεί να προκαλέσουν προβληματάκια.

Η Σελήνη κατέχει μια σημαντική θέση στη ζωή των παιδιών. Αντιπροσωπεύει τη συναισθηματική ανταπόκριση των παιδιών στα ερεθίσματα που δέχονται και τη σχέση με τη μητέρα. Τα μεγαλύτερα παιδιά πιθανόν να έχουν εντάσεις με τους γονείς και ίσως υπάρχει μια τάση για απομάκρυνση από τη μητέρα.

Το ζητούμενο είναι να είμαστε προσαρμοστικοί και ευέλικτοι στις συνθήκες και τις αλλαγές που συμβαίνουν. Τα γεγονότα και οι αλλαγές που διαμορφώνονται σχετίζονται με τα θέματα εκπαίδευσης. Είναι ένα διάστημα που θέματα εκπαίδευσης και η επιστροφή στα σχολεία κορυφώνεται μετά τη Νέα Σελήνη όπου σήμανε ουσιαστικά την επανεκκίνησή της.

Τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στις δονήσεις που δέχονται από το περιβάλλον. Με την επιρροή της Σεληνιακής έκλειψης και Πανσελήνου κάποια θέματα μεγεθύνονται και μας αναγκάζουν να εστιάσουμε την προσοχή μας!

Πώς επηρεάζει τα παιδιά το φαινόμενο αυτό; Πώς μπορούν οι γονείς να αντιληφθούν και να κατανοήσουν την αλλαγή στη συμπεριφορά τους; Πως μπορούν να βρουν τον τρόπο να τα διευκολύνουν και να βοηθήσουν να περάσουν αυτή την επιρροή;

Ας δούμε κάποιες επιρροές που μπορεί να επηρεάσουν τη συμπεριφορά στα παιδιά σε μια γενική προσέγγιση , χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας στο άκουσμα της λέξης "έκλειψης" και  Όλα θα πάνε καλά! 

♈Κριός: 21 Μαρτίου-20 Απριλίου

Το παιδί Κριός με την έκλειψη της 26/5 παρατηρούμε να έχει μια έντονη διάθεση για περιπέτεια, θέλει να ασχοληθεί με νέα ενδιαφέροντα και να ανακαλύψει νέους ορίζοντες. Σε θέματα εκπαίδευσης μπορεί να ταλαντεύεται στις επιλογές του, ενώ δεν αποκλείεται να εγκαταλείψει κάποια ενδιαφέροντα για να ανακαλύψει νέα. Λόγω της παρουσίας του Άρη στον 4ο οίκο πιθανόν να έρθουν στην επιφάνεια συναισθηματικές ανασφάλειες και εντάσεις μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον. Μπορεί να νιώθει αυτό το διάστημα ότι καταπιέζεται συναισθηματικά από την οικογένεια για αυτό μείνετε κοντά του χωρίς πίεση και υποστηρικτικά μέχρι να ολοκληρώσει αυτά που θέλει. Μην το ζορίζεται συναισθηματικά γιατί θα τα παρατήσει. Θέματα σπουδών και εκπαίδευσης που ξεκίνησαν τον προηγούμενο διάστημα κορυφώνονται και τώρα ίσως υπάρξει κάποια αναπροσαρμογή στο πρόγραμμά του. Οι γονείς φροντίστε να βρείτε τρόπο να στρέψετε την ενέργεια του να εκτονωθεί σε νέες εξωσχολικές δραστηριότητες και βοηθήσετε το παιδί να μην τα παρατήσει αν προκύψουν απογοητεύσεις. Βοηθήστε το να βρει την ισορροπία ανάμεσα στην επιθυμία του να κυνηγήσει τα όνειρά του για το μέλλον και στην ανάγκη του για υπέρβαση και υπερβολικές προσδοκίες. Δείξτε του την αγάπη σας για να νιώσει συναισθηματικά ασφαλής και να μπορεί να δραστηριοποιηθεί.

♉Ταύρος: 21 Απριλίου-20 Μαΐου

Το παιδί Ταύρος ίσως γίνει παραπάνω επίμονο καθώς η έκλειψη θα επηρεάσει τον άξονα 8ο -2ο οίκο. Μπορεί να το βλέπεται να έχει μια μορφή προσκόλλησής με τα προσωπικά του πράγματα. Πιθανόν να εντοπίσετε ότι αισθάνεται κάποιους εσωτερικούς φόβους και αυτό να το κάνει να αντιδρά με ένα τρόπο που σας προβληματίζει. Ίσως να είναι ιδιαίτερα παρεξηγησιάρικο αυτό το διάστημα και αυτό να ενισχύει τη συναισθηματική αναταραχή του. Οι γονείς βοηθήστε το να εκφράσει ισορροπημένα τις ανάγκες του και μη χάνετε την υπομονή σας. Ελάτε κοντά όταν το βλέπεται να κλαίει και να γίνεται επιθετικό και πηγαίνετε μαζί μια μεγάλη βόλτα ή διαβάστε του ένα μυστηριώδες και περιπετειώδες παραμύθι!

♊Δίδυμοι: 21 Μαΐου-20 Ιουνίου

Οι εκλείψεις επηρεάζουν ιδιαίτερα τα παιδιά Διδύμους όλη τη χρονιά. Αν αντιληφθείτε πως δεν φέρονται με το αναμενόμενο τρόπο..ναι δεν είναι η ιδέα σας..Η συγκεκριμένη έκλειψη θα τονίσει τον ασταθή και επιπόλαιο χαρακτήρα του και θα δοκιμάσει την εικόνα του στις προσωπικές του σχέσεις. Νιώθει ανήσυχο και υπάρχει ένας αναβρασμός. Τα παιδιά αυτά θα έχουν διάθεση να αλλάξουν τον τρόπο που σχετίζονται με το περιβάλλον και μια έντονη ανάγκη να εξερευνήσουν νέα μονοπάτια μάθησης και εκπαίδευσης. Θα το δείτε πιο ανήσυχο και νευρικό ενώ μπορεί να γίνει απαιτητικό και να διεκδικεί με κλάμα αυτά που θέλει. Οι γονείς θα πρέπει να βρίσκονται πολύ κοντά του στηρίζοντας το ψυχοκοινωνικό του κομμάτι. Αν οι γονείς ανήκουν στο ζώδιο των Διδύμων και επηρεάζονται και οι ίδιοι από την έκλειψη να προσέξουν τη συμπεριφορά τους με το σύντροφο και την επιθετική προδιάθεση και να φροντίσετε μαζί τα παιδιά με υπομονή και αγάπη!

♋Καρκίνος: 21 Ιουνίου-20 Ιουλίου

Τα μικρά Καρκινάκια χρειάζεται να έχουν καλή διαχείριση στους τομείς υγείας και διατροφής. Οι γονείς να προσέξουν τη διατροφή τους για να αποφύγουν τις στομαχικές διαταραχές. Λόγω του Άρη στο ζώδιο τους έχουν αυξημένη ενέργεια και νευρικότητα και ίσως να έχουν περισσότερη ανάγκη για αυτονομία. Βρείτε τον τρόπο να μπορέσει να εφαρμόσει ένα ισορροπημένο καθημερινό πρόγραμμα που θα μπορεί να εκτονώσει την ενέργεια του με παιχνίδι και σωματικά άσκηση με μια σωστή διατροφή. Η Σελήνη στον 6ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου, είναι πιθανό να φέρει αλλαγές στην καθημερινότητα και στις συνήθειες τους. Μοιάζει να βιώνει μια περίοδος πιο εσωστρεφής για αυτό στηρίξτε το να ξεπεράσει βρει τη χαρά και την αισιοδοξία του με καθημερινές μετακινήσεις στην παιδική χαρά για να μπορεί να χαλαρώνει από το στρες.

♌Λέων: 21 Ιουλίου-20 Αυγούστου

Η έκλειψη στο μικρό Λιονταράκι θα επηρεάσει τον 5ο οίκο, άρα και τον Ήλιο, ως φυσικό κυβερνήτη. Εκδηλώνει αλλαγές στη διάθεση του και συναισθηματικές υπερβολές. Ίσως να βιώνει ένα άγχος για αυτά που θέλει να επιτύχει ή να προσπαθεί να σας επιβάλει αυτά που θέλει. Μπορεί να έχει προβληματάκια στις φιλίες του και να θέλει να επιβληθεί. Οι γονείς δείξτε μια ανεκτικότητα, βάλτε τα σωστά όρια και βοηθήστε το να βάλει προτεραιότητες για αυτό το διάστημα για να μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον του αμείωτο και την προσοχή του στο στόχο. Παίξετε μαζί του για να το βοηθήσετε να ξεπεράσει τα εμπόδια που μπορεί να αντιμετωπίζει μέσα από το παιχνίδι για να είναι χαρούμενο και δημιουργικό. Δημιουργείστε το πλαίσιο για να γνωρίσει νέους φίλους και αγκαλιάστε με θαυμασμό τη δημιουργικότητα του και τις ζωγραφιές του. Οι γονείς που έχουν περιορισμένο χρόνο αυτή την εποχή ας φροντίσουν να βρούνε ελεύθερο χρόνο να αφιερώσουν στα παιδιά τους για να κάνουν πράγματα που τους ευχαριστούν.

♍Παρθένος 21 Αυγούστου -19 Σεπτεμβρίου

Τα Παιδιά της Παρθένου επηρεάζονται στη βάση τους ,σε οικογένεια και σχέσεις με τους γονείς. Ιδιαίτερα τα παιδιά που βρίσκονται στην προ-εφηβεία θα έχουν κάποιες αλλαγές στη συμπεριφορά τους ίσως περισσότερες απαιτήσεις και γκρίνια. Μέσα στην οικογένεια οι σχέσεις θα δοκιμαστούν καθώς επίσης και οι κοινωνικές τους σχέσεις θα χάσουν κάποιες ισορροπίες. Αισθάνονται μια υπερβολική ανησυχία και οι γονείς δεν πρέπει να χάνουν τον έλεγχο γιατί τα παιδιά αντιλαμβάνονται την αντίδραση των γονιών υπερβολική και αυξάνεται η ανησυχία τους. Ίσως τα μεγαλύτερα παιδιά να θέλουν να κάνουν αλλαγές στο δωμάτιο τους και στο χώρο τους αλλά πιθανόν και οι γονείς να πραγματοποιήσετε κάποιες αλλαγές στο χώρο τους για να τους δώσετε χαρά. Έχουν ανάγκη να νιώσουν τη φροντίδα και την αγάπη από τα αγαπημένα τους πρόσωπα με βαθιά , όμορφα συναισθήματα και να νιώσουν διανοητικά ελεύθερα, χαρούμενα αλλά ασφαλή μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον

♎Ζυγός: 20 Σεπτεμβρίου-20 Οκτωβρίου

Η σεληνιακή έκλειψη στους μικρούς Ζυγούς επηρεάζει τον 3ο οίκο τους και είναι πιθανό να βγάλουν στην επιφάνεια θεματάκια που μπορεί να υπάρχουν στις σχέσεις σας με τα αδελφάκια και με το κοντινό περιβάλλον. Μπορεί να είναι νευρικά υπερκινητικά και να τσακώνονται. Τα μικρά αυτά παρόλο στη βάση τους είναι ομιλητικά και διπλωματικά, μπορεί τώρα να τα αντιληφθείτε να έχουν ένα σπασμωδικό τρόπο επικοινωνίας. Αλλάζουν ενδιαφέροντα και ιδέες ιδιαίτερα στα μαθήματα τους μπορεί να είναι λίγο αφηρημένα και απρόσεκτα. Οι γονείς θα πρέπει να τα προσεγγίσουν με γλυκύτητα και να τα βοηθήσουν να βρούνε μια ισορροπία ανάμεσα στα σχέδια τους και το πώς εστιάζουν στην μεγάλη εικόνα, να ακούσουν προσεκτικά τις ιδέες τους για να κατανοήσουν τι επηρεάζει την οπτική τους. Προσέχετε τις μετακινήσεις τους γιατί μπορεί να είναι αφηρημένα καθώς ο κυβερνήτης τους η Αφροδίτη τετραγωνίζει τον Ποσειδώνα. Ίσως κάποιες κοντινές αποδράσεις τα βοηθήσουν να εκτονώσουν την ένταση τους και να ανοιχτούν για να μοιραστούν τις ιδέες τους μαζί σας.

♏Σκορπιός: 21 Οκτωβρίου-20 Νοεμβρίου

Τα παιδιά Σκορπιοί επηρεάζονται στο θέμα της ασφάλειας. Αλλάζει ο τρόπος που αντιλαμβάνονται την ασφάλεια υλική και συναισθηματική. Μπορεί να αναζητούν διαρκώς την δική σας επιβεβαίωση ότι τα αγαπάτε και ότι υπάρχουν τα απαραίτητα για να ικανοποιείται τις επιθυμίες τους και σε υλικό επίπεδο. Μπορεί ξαφνικά να γίνουν πιο καταναλωτικά και σπάταλα αλλά και να ζητούν να τους συμπληρώνεται το χαρτζιλίκι σε ότι σπατάλησαν. Ίσως να τα δείτε να αλλάζουν γενικά κοσμοθεωρία και να προσπαθούν να ταυτιστούν με πράγματα που θέλουν να αποκτήσουν και να αντιληφθούν το σώμα και τον εαυτό τους να αλλάζει. Αυτό μπορεί να προκαλεί ένα άγχος στο παιδί και να έχει μια ανησυχία στην προσπάθεια του να ελέγχει τα πάντα γύρω του για να νιώσει ασφαλής. Μπορεί να το ενθαρρύνετε να αποτυπώσει τις αλλαγές που αισθάνεται σε ένα ημερολόγιο για να μπορέσει να εκφραστεί και να μην τα κρατάει μέσα του!

♐Τοξότης: 21 Νοεμβρίου-20 Δεκεμβρίου

Πρωταγωνιστές οι μικροί Τοξότες και η έκλειψη αυτή θα τους επηρεάσει  την προσωπική εικόνα και θα τους αλλάξει ταχύτητες. Τα βέλη τους φλέγονται για να δράσουν με ταχύτητα και να αντισταθούν σε οποιοδήποτε εμπόδιο σταθεί στο δρόμο τους. Η ένταση τους είναι μεγάλη όπως και η βιασύνη τους. Ένας κύκλος αλλαγών έχει ήδη ξεκινήσει και το μυαλό τους έχει επικεντρωθεί στην εικόνα τους, στο πως θα την αλλάξουν βλέποντας τους άλλους και πως θα ανανεώσουν τα ενδιαφέροντα τους. Υπάρχει μια τάση να βλέπουν τα πράγματα μέσα από ένα παραμορφωτικό φακό και οι γονείς πρέπει να βρείτε τρόπους να τα χαλαρώσετε και να ρίξετε λίγο τις ταχύτητες. Βρείτε νέους τρόπους εκπαίδευσης για να κεντρίσετε το ενδιαφέρον τους για μάθηση. Προσεγγίστε τα για να σας που αυτά που σκέφτονται και βοηθήστε τα να πάρουν τις βάσεις να στηρίξουν την εικόνα τους και την αυτοεκτίμηση τους.


♑Αιγόκερως: 21 Δεκεμβρίου-20 Ιανουαρίου

Το παιδί στο Ζώδιο του Αιγόκερω είναι συναισθηματικά φορτισμένο και έχει κρατήσει παράπονα που δεν έχει εκφράσει. Προσεγγίστε το με τρυφερότητα για να νιώσει ασφαλής και να μπορέσει να απελευθερωθεί από διάφορα απωθημένα που το αγχώνουν. Αν κάποια αποτυχία του το έχει απογοητεύσει βοηθήστε το να απαλλαγεί από ενοχές και να βρει την αισιοδοξία του. Φροντίστε το για να μπορέσει να τακτοποιήσει μέσα του συναισθήματα που μπορεί να μην το αφήνουν να χαρεί και το περιορίζουν. Μπορεί να είναι λίγο απόμακρο και να εκδηλώνει μια ακατανόητη ανησυχία. Η δική σας φροντίδα θα το βοηθήσει να βρει τα εσωτερικά εφόδια που κρύβει για να γίνει πιο τολμηρό και να διεκδικήσει αυτά που θέλει. Βοηθήστε το να ξεκλειδώσει τις πόρτες της αντίληψης του και να πάρει τις πληροφορίες που έχει ανάγκη για να το πετύχει! Διαβάστε τους παραμύθια για να τους δώσετε πνευματική τροφή και πνευματικά ταξίδια και δώστε του κίνητρο να εκφράσει τη δημιουργικότητα του!

♒Υδροχόος: 21 Ιανουαρίου- 20 Φεβρουαρίου

Οι επιλογές των φίλων του και του υπόλοιπου κοινωνικού του περίγυρου αλλάζουν για το μικρό Υδροχόο. Μπορεί να τον δείτε να επαναστατεί και να θέλει να κινείται πιο ελεύθερα και ανεξάρτητα. Έχει αυξημένη περιέργεια να ασχοληθεί με θέματα προηγμένης τεχνολογίας και να πληροφορηθεί. Κάποια σχέδια του μπορεί να αλλάξουν και τα ενδιαφέροντα του επίσης να διαφοροποιηθούν. Λόγω της παρουσίας του Άρη στον 6 οίκο του να προσέχετε και την υγεία του και την σωματική καταπόνηση από τις δραστηριότητες του. Πιθανό να σας απασχολήσει η υγεία του και οι διατροφικές του συνήθειες. Ίσως απομακρυνθούν κάποια φιλαράκια του είτε το ίδιο να θέλει να αποκοπεί από ομαδικές δραστηριότητες ή ομάδες που συμμετέχει και να ενταχθεί σε άλλες.

♓ΙΧΘΥΣ 21 Φεβρουαρίου-20 Μαρτίου

Το Παιδί Ιχθύς ενώ συνήθως έχει ένα χαμηλό προφίλ, αυτό το διάστημα συγκεντρώνει τα βλέμματα και χρειάζεται την προσοχή σας, καθώς δυσκολεύεται να βάλει σαφή τα όρια του στους άλλους και να πει όχι. Οι υπερβολικές προσδοκίες και η υπεραισιοδοξία χωρίς δεύτερη σκέψη μπορεί να το οδηγήσουν να αλλάζει ιδέες και προσανατολισμό. Έχει ανάγκη να νιώθει πως έχει την αποδοχή και τον σεβασμό στα σχέδια του. Η υποστήριξη των γονιών θα βοηθήσει το παιδί να προσαρμοστεί στις αλλαγές και να βρει τις ισορροπίες στα νέα δεδομένα που διαμορφώνει η επιρροή αυτή.

**Αν το φαινόμενο της Έκλειψης συμβαίνει σε στενή όψη με τους πλανήτες ενός ωροσκοπίου τότε διαμορφώνονται τα γεγονότα και οι αλλαγές σε σχέση με τα θέματα του Πλανήτη. Όταν η έκλειψη αγγίζει:

Ήλιο: Επηρεάζει τη ζωτικότητα και την υγεία. Καλούμαστε να δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να αυξήσουμε τη ζωτικότητα μας και να βγούμε δυναμικά μπροστά για να προχωρήσουμε.

Σελήνη: Επηρεάζει το συναισθηματικό κόσμο και τις προσωπικές συνήθειες. Δημιουργείται μια υποκίνηση στο ποιες συμπεριφορές πρέπει να αλλάξουν για την συναισθηματική μας εξέλιξη.

Ερμή : Επηρεάζει το περιεχόμενο της σκέψης των παιδιών, τη διανοητική διαδικασία, θέματα μετακίνησης, οι επικοινωνίες και τα νεαρά πρόσωπα της οικογένειας, αναταραχές στην εκπαίδευση. Δημιουργείται ένα σκούντημα να δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να αλλάξουμε σκέψεις, ιδέες και νοοτροπία.

Αφροδίτη: Επηρεάζει τη στοργή και την αγάπη που έχουμε ανάγκη, την κοινωνική ζωή και τη διασκέδαση. Επίσης θέματα που σχετίζονται με το φαγητό, το ντύσιμο.

Άρη: Μπορεί να πυροδοτήσει συσσωρευμένο θυμό. Καλούμαστε να αλλάξουμε το τρόπο που λειτουργούμε, επηρεάζει το δυναμισμό και την ενέργεια με δύσκολες όψεις θέλει προσοχή σε ατυχήματα, ακόμα και ζητήματα υγείας, ιώσεις (πυρετό).

© 2021 Asteroskonis - Αστρολογία και Παιδιά..🤴..by Rania Markelli
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε