Οι όψεις

2021-02-18

Όψεις

Οι γωνίες μεταξύ των πλανητών σε ένα ωροσκόπο ονομάζονται όψεις και η επιρροή τους επηρεάζει την ερμηνεία κάθε πλανήτη, καθώς μπορεί να τον ενισχύσει ή να τον αποδυναμώσει. Υπάρχουν αρμονικές και δυσαρμονικές όψεις. Ένας πλανήτης ταυτόχρονα μπορεί να σχηματίζει αντιφατικές όψεις δηλαδή να βρίσκεται σε μια αρμονική όψη με έναν ή περισσότερους πλανήτες και σε δυσαρμονική όψη σε άλλους. Η διαχείριση της κάθε όψης διαφέρει σε κάθε άνθρωπο και μπορεί ένα άτομο να υποφέρει από τα αποτελέσματα μιας αντιφατικής όψης ενώ κάποιο άλλο με την ίδια ακριβώς όψη να αναζητά θετικές ενέργειες μέσα σε αυτή για να συνεργαστεί μαζί τους.

Αρμονικές όψεις

Οι αρμονικές όψεις δίνουν έμφαση στις θετικές και ευεργετικές ενέργειες των πλανητών. Δείχνουν τους τομείς όπου με λίγη προσπάθεια μπορείτε να πετύχει το άτομο αυτό που θέλει αλλά εμπεριέχει την παγίδα να  θεωρήσει δεδομένη την επιτυχία και να τεμπελιάσει. Είναι σημαντικό να δουλεύουν τα άτομα  χωρίς να τεμπελιάζουν και σε αυτούς τους τομείς που έχουν την ευκολία, για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ευκαιρίες που τους έχουν δοθεί.

 Οι ευνοϊκές όψεις είναι:

Σύνοδος( 0° ) ανοχή 0-9° - ->Θεωρείται μια από τις σημαντικότερες όψεις. Λειτουργεί όπως ο Κριός καθώς αντιστοιχεί στην 0° του Κριού , απελευθερώνει μεγάλου βαθμού ενέργεια , τονίζοντας τον παρορμητισμό, την πρωτοβουλία , τη δύναμη. Δίνει έμφαση, θετική ή αρνητική εξαρτάται από τους πλανήτες, τη δυναμική που βρίσκονται από ζώδιο και οίκο. Δείχνει με ποιο τρόπο δυο διαφορετικές δυνάμεις που βρίσκονται μαζί θα συνεργαστούν για ένα νέο ξεκίνημα. 

Τρίγωνο:  (120°) ανοχή 0-6° -->Το τρίγωνο συμπίπτει με την φύση ζωδίων της φωτιάς Λέων -Τοξότη που εκφράζουν δημιουργικότητα και επέκταση. Είναι όψη που μας ενθαρρύνει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες και να δραστηριοποιηθούμε. Με το τρίγωνο επιτυγχάνουμε οφέλη χωρίς ιδιαίτερες προσπάθειες και έχει την δυνατότητα να εξουδετερώσει τις έντονες πιέσεις που δημιουργούν οι άλλες αρνητικές όψεις. Θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στους πλανήτες και την δυναμική τους καθώς πλανήτες σε δύσκολες θέσεις που βρίσκονται σε όψη τριγώνου μπορούν με την ίδια ευκολία να λειτουργήσουν τις αρνητικές ενέργειες τους. Γενικά όμως θεωρείται ευνοϊκή όψη που φέρνει εξέλιξη γρήγορη. Φέρνει επιτυχία, τύχη, ανάπτυξη. Το τρίγωνο είναι η πιο τυχερή όψη, καθώς οι ενέργειες των δύο πλανητών εναρμονίζονται εύκολα και συχνά δείχνει που βρίσκονται το μεγαλύτερο δυναμικό σας.

Εξάγωνο(60°) ανοχή 0-4° -->Το εξάγωνο στοιχειοθετεί στοιχεία της ομάδας ζωδίων του αέρα, των Διδύμων -Υδροχόου και μας παροτρύνει προς τη μάθηση και την απόκτηση γνώσης, σηματοδοτεί ευκαιρίες , διευρύνει το πνεύμα, τον ψυχισμό, θεωρείται θετική και ευνοϊκή όψη.Βοηθά το άτομο να συνθέτει σκόρπιες εμπειρίες, πληροφορίες , να αντιλαμβάνεται και να εξισορροπεί με ευχέρεια πολύπλοκα θέματα και να τα μεταδίδει.  Αυτή είναι μια «εύκολη» όψη που γενικά λειτουργεί υπέρ σας χωρίς να απαιτεί μεγάλη ενέργεια από εσάς.

Μισό εξάγωνο(30°) ανοχή 0-2° -->Το ημι-εξαγωνο στοιχειοθετεί στοιχεία Ταύρου και ιχθύων, εξαρτάται αν είναι ανώτερο ή κατώτερο, αν δηλαδή βρίσκεται σε προσεγγίζουσα ή αποχωρίζουσα όψη. Υπάρχει η τάση συγκέντρωσης αποθεμάτων ενέργειας , αν λειτουργεί με τα στοιχεία του Ταύρου δίνει μια τάση για την απόκτηση υλικών αγαθών, αν λειτουργεί με τα στοιχεία των ιχθύων συγκεντρώνει ακαθόριστη ενέργεια που χρησιμοποιεί για πνευματικά αποκτήματα και σε συλλογικό επίπεδο. Δείχνει την ανάγκη προσωπικής προσπάθειας για να καταφέρουμε πράγματα και Μικρές εντάσεις. Χαρακτηρίζεται επίσης σαν μια «εύκολη» όψη, παρόλα αυτά, δεν θεωρείτε δεδομένο και απαιτεί προσπάθεια και υποδεικνύει τις περιοχές που μπορείτε να αναπτύξετε.

Δυσαρμονικές όψεις

Οι δυσαρμονικές όψεις δίνουν έμφαση στα αρνητικά χαρακτηριστικά των πλανητών. Συχνά παρακινούν τους ανθρώπους στο να πράξουν για να ξεπεράσουν τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που δημιουργεί η συγκεκριμένη όψη.

Αντίθεση(180°) ανοχή 0-8° --> Η αντίθεση περιέχει το στοιχείο της αντιπαράθεσης, λειτουργεί με τον τρόπο Κριού-Ζυγού και ενοποιεί αντίθετα ζώδια. Οι πλανήτες βγάζοντας τη θετική πλευρά των ζωδίων που βρίσκονται μπορούν αν λειτουργήσουν συμπληρωματικά και με θετικά αποτελέσματα, διαφορετικά ο ένας θα προσπαθεί να επιβάλλεται στον άλλο , δημιουργώντας ανισορροπία κυρίως σε επίπεδο επικοινωνίας και διαπροσωπικών σχέσεων , με συνέπεια την έλλειψη σταθερότητας που εκδηλώνεται με επιθετική διάθεση. Προκαλεί μικρή δυνατότητα αυτοελέγχου, επιφέρει εσωτερικές συγκρούσεις και αναστατώσεις που διαταράσσουν την ψυχοσύνθεση του ατόμου με αποτέλεσμα κρίσεις άγχους και υπερένταση, φέρνει συγκρούσεις με το άμεσο περιβάλλον και διλήμματα. Είναι μια δύσκολη όψη και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που δημιουργεί.

Τετράγωνο(90°) ανοχή 0-6° -->Το τετράγωνο σχηματίζεται από ζώδια διαφορετικού στοιχείου για αυτό και είναι δύσκολο να υπάρχει αρμονία. Είναι μια όψη πρόκλησης, σηματοδοτεί μια σκληρή δοκιμασία την οποία πρέπει να ξεπεράσουμε για να αποκτήσουμε την ωριμότητα που μας δίνει και να δικαιωθούμε. Προκαλεί κρίσεις, εντάσεις, είναι μία όψη που δείχνει δυσκολίες, εμπόδια, προβλήματα που μόνο με αυτοκυριαρχία και λογική σκέψη αντιμετωπίζονται. Θεωρείται δύσκολη όψη που μας προκαλεί να δράσουμε κατά του πόνου και της δυστυχίας για τα οποία οι ίδιοι είμαστε υπεύθυνοι. Λειτουργεί ενάντια στα συμφέροντα μας και απαιτεί σκληρή δουλειά για να την εξάλειψη της αρνητικότητας που δημιουργεί.

© 2021 Asteroskonis - Αστρολογία και Παιδιά..🤴..by Rania Markelli
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε