Ο 11ος Οίκος: Φιλίες και Κοινωνικότητα στα Παιδιά

2022-03-18
Φωτογραφία από Mario Aranda από το Pixabay
Φωτογραφία από Mario Aranda από το Pixabay

Θα μπορέσει το παιδί μου να κάνει εύκολα φίλους; Αυτή είναι μια από τις ερωτήσεις που κάνουν πολλοί γονείς.

 Σημαντικό κεφάλαιο στην ανατροφή ενός παιδιού είναι η κοινωνικοποίηση του, γιατί στην πορεία συμβάλλει στην ομαλή ψυχοσωματική του ανάπτυξη. Η οικογένεια , το σχολικό περιβάλλον έχουν σημαντικό ρόλο για την κοινωνικοποίηση του. Οι γονείς επιτελούν σημαντικό ρόλο στην κοινωνικοποίηση του και θα πρέπει να ενθαρρύνουν το παιδί τους από νωρίς, όταν σιγά σιγά βγαίνει από την δική τους ασφάλεια. Η κοινωνικοποίηση του εμπλουτίζεται μέσα από τις δραστηριότητες του , στο σχολείο, στα φροντιστήρια, σε ομαδικές δραστηριότητες.

Ανάλογα με τα ενδιαφέροντα που έχει το παιδί είναι στο χέρι των γονιών να το ωθήσουν σε διάφορα χόμπι, όπως ο αθλητισμός, η ζωγραφική, γλυπτική, κάποιο μουσικό όργανο. Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες εκτός από το να καλλιεργήσει τα ταλέντα του και να κάνει αυτό που το ευχαριστεί, θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει παιδιά της ηλικίας του, να κάνει παρέες και φιλίες που θα του προσφέρουν χαρά και στο μέλλον θα φανούν πολύτιμες για την αξία της κοινωνικοποίησης.

Τι είδους φίλος είναι, πως λειτουργεί μέσα στις παρέες; Πώς βλέπει τους φίλους μας; Αρχικά ο βασικός του χαρακτήρας και η ιδιοσυγκρασία του καθορίζει σε μεγάλο βαθμό, τους φίλους και τις παρέες που επιλέγει.

Ο 11ος οίκος συμβολίζει τις φιλίες, τον τρόπο που συναναστρεφόμαστε στην κοινωνία, τη συμμετοχή μας σε κοινωνικές δραστηριότητες, αντιπροσωπεύει τον τρόπο που λειτουργούμε μέσα σε ομάδες και συλλόγους, τις σχέσεις μας με άτομα του φιλικού μας περιβάλλοντος, περιγράφει την έννοια της φιλίας, τη στάση μας απέναντι στις ελπίδες και τα όνειρα.

 • Είναι ένας αέρινος οίκος με φυσικό εκπρόσωπο τον Υδροχόο που δηλώνει περισσότερο την εγκεφαλική σύνδεση με τους άλλους καθώς βασίζεται στον τρόπο που μοιραζόμαστε ιδέες και τις απόψεις μας.
 • Είναι οι φίλοι με τους οποίους έχουμε πιο αντικειμενικές σχέσεις , αναπτύσσουμε συμπάθεια και συναναστροφή με ελάχιστη ή καθόλου συναισθηματική εμπλοκή.
 • Περιγράφει τα άτομα που μας ελκύουν και όλες τις ιδέες που μας ενδιαφέρουν και κατά πόσο στο ευρύτερο περιβάλλον μας επιδιώκουμε να έχουμε επαφές με ανθρώπους που συμφωνούμε ή διαφωνούμε.
 • Μέσα σε αυτό τον οίκο κατανοούμε τις πραγματικές μας ανάγκες και την ενέργεια των σκέψεων μας, δημιουργούμε κοινωνικούς δεσμούς και αναδεικνύεται η πρόοδο της κοινωνικής μας ζωής.
 • Βλέπουμε χαρακτηριστικά για τη στάση και τη συμπεριφορά που τείνουμε να ερμηνεύουμε ή να παρερμηνεύουμε ως αγάπη και κατά πόσο μπορούμε να νιώσουμε ότι μας αγαπούν.

Από το ζώδιο της ακμής του οίκου αλλά και σύμφωνα με το ζώδιο της Σελήνης εξαρτάται το πώς θα νιώσουν τα παιδιά ότι τα αγαπάμε. Όταν είμαστε εκδηλωτικοί και δίνουμε αυτό που μπορούν να λάβουν, με τρόπους που μπορούν να δεχτούν, τότε νιώθουν ότι τα αγαπούν. Η παρουσία του Άρη και Κρόνου μέσα στον 11ο οίκο με δύσκολες όψεις, αποτελούν ενδείξεις πως μπορεί να αναπτυχθούν αρνητικές προσλαμβάνουσες για το πώς συμπεριφερόμαστε στην αγάπη. Είναι απαραίτητο οι γονείς να δείξουν μια ιδιαίτερη προσοχή στη συμπεριφορά τους, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος το θυμό , τη σκληρότητα και την ακαμψία να τα «αισθάνεται» σαν αγάπη.

Με βάση τον 11ο οίκο του ωροσκοπίου, τους πλανήτες που βρίσκονται μέσα σε αυτόν και το τι κάνει μέσα στο ωροσκόπιο ο κυβερνήτης του 11ου οίκου, μπορούμε να μελετήσουμε σχετικά με το είδος των φίλων, την ποιότητα των φιλικών σχέσεων και τη σημασία που έχουν στη ζωή του κάθε παιδιού με αφετηρία το ζώδιο του Ωροσκόπου.

Το ζώδιο που βρίσκεται στην ακμή του 11ου οίκου θα δώσει σημαντικές πληροφορίες και θα αποκαλύψει στοιχεία πολύ σημαντικά για το πώς ένα παιδί αλληλοεπιδρά με τους φίλους του.

 • Κάποιες ζωδιακές περιοχές περιγράφουν άτομα πιο κοινωνικά όπως ο Ζυγός και οι Δίδυμοι, οι οποίοι εύκολα κάνουν φίλους όπου και αν βρίσκονται ενώ ο Ταύρος και ο Καρκίνος είναι πιο ντροπαλοί στην αρχή αλλά μπορούν γρήγορα να νιώσουν ασφάλεια και οικειότητα. Ο Τοξότης μπορεί να κάνει πιο μακροχρόνιες φιλίες στο σχολείο. Ένα παιδί με Καρκίνο στην ακμή του 11ου οίκου θα είναι προστατευτικό απέναντι στους φίλους του και μπορεί να δένεται συναισθηματικά μαζί τους. Εάν ένα παιδί έχει πολλούς πλανήτες στον 11ο οίκο, τονίζεται ιδιαίτερα τα ενδιαφέροντα του Υδροχόου και μπορεί να το ενδιαφέρουν τα ηλεκτρονικά και οι ομαδικές δραστηριότητες.

Ο 11ος οίκος λειτουργεί σε αλληλεπίδραση με τον απέναντι 5ο οίκο που αντιπροσωπεύει τον οίκο της δημιουργίας της χαράς και των παιδιών. Στον 5ο οίκο κερδίζει τις εντυπώσεις με το παιχνίδι , στον 11ο οίκο προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις ευρύτερα, αλλά και σαν ενήλικες πλέον έχουμε αφήσει σε απόσταση το εσωτερικό μας παιδί και προσπαθούμε να κερδίσουμε τις εντυπώσεις μέσα στις συναναστροφές μας. Θα δείξει πως μπορούμε να διευρύνουμε τις δεξιότητες και τη δημιουργικότητα μας, σαν ενήλικες δίχως όρια και συγκεκριμένους περιορισμούς

Πως δημιουργούν φιλίες τα Παιδιά με αφετηρία το ζώδιο του Ωροσκόπου

1. Παιδί Κριός(21 Μαρτίου - 19 Απριλίου). Είναι ένα παιδί που είναι γεμάτο ζωή και του αρέσει η διασκέδαση. Είναι έντονα ανεξάρτητο και δεν φοβάται να πει στους γονείς του ή τους φίλους του αυτό που θέλει και θα κάνει ότι μπορεί για να πάρει αυτό που θέλει. Έχει πείσμα και θέλει να έχει τον πρώτο ρόλο σε όλες τις δραστηριότητες. Τα αγόρια στο ζώδιο του Κριού πιθανό να είναι ανταγωνιστικά όσο και τα κορίτσια του Κριού τα οποία ίσως μπορούν να ελέγχουν περισσότερο την ανταγωνιστική τους φύση

 • Δημιουργώντας φιλίες...

Με Ωροσκόπο στον Κριό οι φιλίες του βρίσκονται στην ακμή έχουμε το ζώδιο του Υδροχόου. Του αρέσει να περιστοιχίζεται από άτομα με διάφορα πρωτότυπα ενδιαφέροντα, αισιόδοξα και ανοιχτόμυαλα, πιθανώς εκκεντρικά που τα εξιτάρουν οι εκπλήξεις. Δεν θέλει να καταπιέζεται από τις φιλίες αλλά ούτε και να πλήττει γιατί τότε αλλάζει παρέες. Γίνεται λίγο απόμακρο μερικές φορές χωρίς αυτό να σημαίνει ότι διαγράφει τις παρέες..Τα μικρά Κριάρια από πολύ νωρίς θέλουν να έχουν τον έλεγχο και να είναι οι αρχηγοί στο περιβάλλον τους. Αυτό πολλές φορές μπορεί να τα δυσκολέψει στις παρέες με άλλα παιδιά ιδιαίτερα αν και εκείνα θέλουν επίσης να είναι αρχηγοί. Θα χρειαστεί να μάθουν πως να μην είναι τόσο αυταρχικά αν θέλουν να κάνουν φίλους με άλλα παιδιά της ηλικίας τους. Μπορούν να μάθουν να οργανώνουν παιχνίδια που θα συμμετέχουν και τα άλλα παιδιά χωρίς να θέλουν να είναι αρχηγοί αλλά να δίνουν τη δική τους ιδέα που θα ακολουθήσουν και τα φιλαράκια τους!

2. Το παιδί του Ταύρου (20 Απριλίου - 20 Μαΐου): είναι ιδιαίτερα συναισθηματικό και πολύ τρυφερό παιδί. Χρειάζεται λίγο καιρό για να προσαρμοστεί σε νέα πράγματα επειδή δεν του αρέσει η αλλαγή. Μπορεί να είναι συναισθηματικά ευαίσθητο μερικές φορές, ειδικά όταν δεν συμφωνείς μαζί του. Αυτό το παιδί μπορεί να είναι πεισματάρικο, αλλά ταυτόχρονα και πιο αποφασιστικό για να ολοκληρώσει τους στόχους του, ενώ θέλει πάντα την ανταμοιβή.

 • Δημιουργώντας φιλίες...

Με Ωροσκόπο στον Ταύρο οι φιλίες του βρίσκονται στο ζώδιο των Ιχθύων και η φιλία, σημαίνει θυσία και εξιδανίκευση . Πιστεύει στην ανιδιοτελή φιλία και σ αυτές βρίσκει δύναμη και αγάπη. Στις φιλίες του ξεπερνά τα όρια και ο φιλικός του κύκλος είναι η διέξοδος στην ανάγκη του για απόδραση από τους κανόνες. Τους αρέσουν άτομα με καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα και οι φίλοι του μπορεί να προέρχονται μέσα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες με κοινές ευαισθησίες...Η δημιουργία φίλων μπορεί να είναι μια περίπλοκη διαδικασία για τους μικρούς Ταύρους. Από τη μία πλευρά, επιθυμούν την προσοχή και την αγάπη από άλλους ανθρώπους και ταυτόχρονα δεν κάνουν πάντα πράγματα που τους κάνουν ιδιαίτερα αξιαγάπητους. Μερικές φορές το πείσμα του μπορεί να το δυσκολέψει να κάνει φίλους. Θα πρέπει να μάθει να χαλαρώνει λίγο το πείσμα του για να παίζει καλά αν θέλει να κάνει φίλους.

3. Το Παιδί των Διδύμων (21 Μαΐου - 20 Ιουνίου). Το παιδί αυτό έχει πολλά ενδιαφέροντα και ενώ φαίνεται να ενδιαφέρεται βαθιά για το καθετί , ποτέ δεν παραμένει το ενδιαφέρον ζωντανό για πολύ καιρό. Είναι εύκολο να κάνει φίλους και παρέες με άλλα παιδιά αλλά η περιέργεια του μπορεί να το οδηγεί να παρασύρεται σε ακραίες καταστάσεις αν δεν έχει καθοδήγηση και στοργή από τους γονείς.

 • Δημιουργώντας φιλίες...

Με Ωροσκόπο στους Διδύμους οι φιλίες του βρίσκονται στο ζώδιο του Κριού. Με τον 11ο οίκο στον Κριό γοητεύει κοινωνικά και είναι εύκολο να γίνει το επίκεντρο της προσοχής των άλλων. Ελκύεται από άτομα υπερδραστήρια και έχει ανάγκη από διαρκή ανανέωση στις δραστηριότητες του καθώς η ποικιλία δραστηριοτήτων ανανεώνει συνεχώς τα δικά του ενδιαφέροντα πάνω σε αυτές. Του αρέσει να έχει πολλούς φίλους και γνωστούς και μπορεί να είναι μέλος πολλών κοινωνικών ομάδων ταυτόχρονα. Αναπτύσσει μεγάλες προσδοκίες και επιθυμεί να το καμαρώνουν και να τονίζουν την αυτοπεποίθηση του. Οι φίλοι του είναι ιδιαίτερα σημαντικοί, αλλά δεν έχει την υπομονή να χτίσει μακροπρόθεσμες φιλίες ή χάνει εύκολα τον έλεγχο.. Θα πρέπει να μάθει να αγαπά τους φίλους με τα ελαττώματα τους γιατί έτσι θα μάθει πολλά και για τον εαυτό του.

4. Το Παιδί του Καρκίνου(21 Ιουνίου - 22 Ιουλίου). Το παιδί αυτό είναι εκ φύσεως ντροπαλό και στοργικό αλλά δεν είναι και το πιο ενεργό παιδί στον κόσμο. Πιθανό να μένει συνεχώς κοντά στους γονείς του μέχρι να αισθανθεί ασφαλής για να κάνει παρέες με φίλους και να δεθεί σε ομάδες. Συχνά μπορεί να προτιμά να είναι μόνο του και να διαβάζει από το να κάνει παρέες ή να προτιμά να κάνει παρέα με παιδιά που είναι ήσυχα και δημιουργικά. Οι γονείς ας προετοιμαστούν για τα πιτζάμα πάρτι με τους φίλους του αφού το ευχαριστούν ιδιαίτερα.

 • Δημιουργώντας φιλίες...

Με Ωροσκόπο στον Καρκίνο οι φιλίες βρίσκονται στο ζώδιο του Ταύρου. Για τους μικρούς Καρκίνους δεν είναι εύκολο να κάνουν την πρώτη κίνηση αν πρώτα δεν αισθανθούν αρκετά ασφαλή και οικεία. Τους αρέσει να αναπτύσσουν φιλίες, αν αποκτήσουν την ασφάλεια μαζί τους ενώ όταν δημιουργήσουν παρέες είναι μακροχρόνιες, σταθερές και αισθάνονται συχνά κτητικότητα για τους φίλους τους. Αφοσιώνονται στους φίλους τους αλλά θα πρέπει να προσέξουν το πείσμα, την επιμονή και την κτητικότητα γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να διαλύσουν τις παρέες τους αν δεν γίνεται το δικό τους. Επιπλέον θα πρέπει να τα βοηθήσουμε να αποφεύγουν τις συγκρούσεις όταν οι έντονες επιθυμίες τους δεν είναι αποδεκτές. Εχει ανάγκη από φίλους που δεν είναι περίεργοι ή απρόβλεπτοι.

5. Ο μικρός Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου). Τα μικρά Λιοντάρια από πολύ νωρίς προσπαθούν να μην εξαρτώνται από τους γονείς τους και τους αρέσει να έχουν πολλές δραστηριότητες. Κάνουν εύκολα φίλους γιατί τους αρέσει να βρίσκονται συνεχώς έξω και με τη συμπεριφορά τους προσπαθούν να εντυπωσιάσουν και να έχουν τον θαυμασμό. Πρέπει να μάθουν να μοιράζονται και να προσέξουν τη συμπεριφορά τους γιατί στα άλλα παιδιά μπορεί να μην αρέσει να κάνουν συνεχώς τον αρχηγό.

 • Δημιουργώντας φιλίες...

Με Ωροσκόπο στον Λέοντα οι φιλίες του βρίσκονται στο ζώδιο των Διδύμων. Με το ζώδιο των Διδύμων στον 11ο οίκο το παιδί μπορεί να μην έχει σταθερότητα στις φιλίες . Έχει πολλές γνωριμίες αλλά δεν εμβαθύνει στις φιλικές σχέσεις. Πάντα διατηρεί μεγάλο κύκλο γνωριμιών και δεν προλαβαίνουν οι γονείς να βλέπουν τις πολλές και διαφορετικές παρέες τους. Μπορεί να ψάχνει παρέες για να μην πλήττει και να βρίσκεται σε παρέες με άτομα που δεν έχει να μοιραστεί κάτι ουσιαστικό. Θα πρέπει να κατανοήσει την διαφορά μεταξύ γνωστών και φίλων που μπορεί να το οδηγήσει σε παρέες που να το βάψουν αντί να το ωφελήσουν.

6. Το παιδί της Παρθένου (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου). Το παιδί της Παρθένου είναι ντροπαλό στην αρχή, δεν ανοίγεται εύκολα και θέλει λίγο περισσότερο χρόνο για να κάνει φίλους. Θέλει να βρει πολλά κοινά ενδιαφέροντα για να κάνει φίλους. Δεν αντέχει την πολύ ένταση και συνήθως επιλέγει οι φίλοι να είναι περισσότερο έξυπνοι και ήσυχοι παρά θορυβώδης. Είναι γλυκά και στοργικά παιδιά και θέλουν να κάνουν τους γύρω τους ευτυχισμένους.

 • Δημιουργώντας φιλίες...

Με Ωροσκόπο στην Παρθένο οι φιλίες βρίσκονται στο ζώδιο του Καρκίνου. Οι φιλίες τους χαρακτηρίζονται από σταθερότητα και την ανάγκη να νιώθουν συναισθηματική ασφάλεια. Είναι από τη φύση τους δειλά και ντροπαλά αλλά έχουν ισχυρά συναισθήματα για τους φίλους τους. Είναι υποστηρικτικά στους φίλους και τρέφουν ισχυρά συναισθήματα ενώ θέλουν να τους φροντίζουν με στοργή και συμπόνια. Στους φίλους βρίσκει τη συναισθηματική στήριξη που έχει ανάγκη και πολλές φορές θεωρεί τους φίλους του οικογένεια ενώ αν δεν έχει τη στήριξη και αποδοχή της οικογένειας του θα θεωρήσει τους φίλους οικογένεια.

7. Ο μικρός Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου). Το παιδί Ζυγός είναι ένα ισορροπημένο παιδί που λατρεύει να παίζει και να διασκεδάζει με τα άλλα παιδιά. Συνήθως είναι πολύ κοινωνικά γεγονός που καθιστά εύκολο το να κάνουν φίλους όπου και να πάνε. Από πολύ μικρά έχουν πολύ ισχυρή αίσθηση του τι είναι δίκαιο και τι όχι και το εφαρμόζουν αυτό και στις παρέες τους.

 • Δημιουργώντας φιλίες...

Με Ωροσκόπο στον Ζυγό οι φιλίες βρίσκονται στο ζώδιο του Λέοντα.Έχει κοινωνικότητα και χαίρεται όταν γίνεται το επίκεντρο ενώ οι φίλοι του αποτελούν τη ζωογόνο δύναμή του. Αντλεί αισιοδοξία από φίλους και μπορεί να θέλει να μοιράζεται μαζί τους κοινά ενδιαφέροντα, χόμπι και δημιουργικές προσπάθειες. Είναι αγαπητό και μπορεί να αναπτύξει ευρύ κοινωνικό κύκλο, θέλει να θαυμάζει τους φίλους του και να λαμβάνει το θαυμασμό τους. Δεν θα μείνει σε φιλίες που δεν του φέρονται καλά και επιζητούν καθαρές και υγιής φιλικές σχέσεις. Έχει ανάγκη να το επαινούν και να αναγνωρίζεται στις παρέες του και μπορεί να επιλέγει φίλους που θέλουν να είναι αρχηγός τους.

8. Το παιδί Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου).Το παιδί του Σκορπιού μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να κατανοηθεί και το να κάνει φίλους μπορεί να είναι λίγο περίπλοκο. Παθιάζονται με τα πράγματα που αγαπούν, επιθετικά όταν τα πληγώσουν , εσωστρεφή αλλά και αξιαγάπητα όταν αισθάνονται την στοργή και την ασφάλεια. Είναι έξυπνα και δημιουργικά παιδιά και προσελκύουν ήσυχα παιδιά στις παρέες τους

 • Δημιουργώντας φιλίες...

Με Ωροσκόπο στον Σκορπιό οι φιλίες βρίσκονται στο ζώδιο της Παρθένου.Το Παιδί του Σκορπιού είναι ήσυχα και δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τα πιο παρορμητικά και δυναμικά συνομήλικα τους. Συχνά από πολύ μικρό προσβάλλεται και μουτρώνει και μπορεί να ξεσπάσει το θυμό στους φίλους του ή να αποσυρθεί και να είναι μυστικοπαθής. Οι γονείς πρέπει να τα καθοδηγήσουν πώς να αντιμετωπίζουν τις φιλίες με υγιή συμπεριφορά και να προσέξουν την έντονη κριτική. Δεν εμπιστεύεται εύκολα φίλους αλλά όταν αποκτήσουν εμπιστοσύνη γίνονται πιστοί φίλοι. Μπορούν να χτίζουν πιστές φιλίες μέσα από τις καθημερινές δραστηριότητες με συνομηλίκους αλλά θα πρέπει να μάθουν να δέχονται και τις διαφορετικές συνήθειες των άλλων.

9. Ο μικρός Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου). Το παιδί αυτό είναι γεμάτο ζωή και αγάπη! Του αρέσει να τρέχει και να δοκιμάζει νέα πράγματα, να κάνει νέους φίλους και να εξερευνά κρυμμένα μέρη. Ένα παιδί με έντονη ενέργεια που μπορεί να δυσκολέψει τους γονείς να χειριστούν την αστείρευτη ενέργεια του.

 • Δημιουργώντας φιλίες...

Με Ωροσκόπο στον Τοξότη οι φιλίες βρίσκονται στο ζώδιο του Ζυγού.Με τον Ζυγό στον 11ο οίκο η κοινωνική του συμπεριφορά είναι ιδιαίτερα θετική. Μπορεί να επιστρέφουν συχνά από τις δραστηριότητες τους ή το σχολείο χαρούμενα ότι έχουν κάνει νέους φίλους. Θα παρατηρήσετε ότι τους αρέσουν οι φίλοι τους να έχουν όμορφη εμφάνιση και καλούς τρόπους. Στις παρέες θέλουν να βοηθούν και παίρνουν συχνά το ρόλο του μεσολαβητή σε αγώνες για να υποστηρίξουν τους φίλους τους

10. Ο μικρός Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου). Ένα παιδί Αιγόκερως ζει πραγματικά με τους δικούς του κανόνες, πράγμα που το κάνει ξεχωριστό.

Έχει το δικό του ρυθμό και κινείται αργά και προσεκτικά μέχρι να νιώσει εμπιστοσύνη. Χρειάζονται ενθάρρυνση από τους γονείς για να κάνουν φίλους και να δοκιμάσουν νέα πράγματα. Θα πρέπει να αναπτύξουν μια ανεκτικότητα στα ελαττώματα των φίλων για να μην απορρίπτουν φιλίες.

 • Δημιουργώντας φιλίες...

Με Ωροσκόπο στον Αιγόκερω οι φιλίες βρίσκονται στο ζώδιο του Σκορπιού.Η φιλία δεν είναι κάτι απλό για τα παιδιά του Αιγόκερω . Άλλες φορές είναι ντροπαλά και επιφυλακτικά και άλλες δεν συμπεριφέρονται σύμφωνα με την ηλικία τους. Τα παιδιά αυτά συμπεριφέρονται σαν μικροί ενήλικες και κατά συνέπεια δεν μπορούν εύκολα να σχετίζονται με παιδιά της ηλικίας τους. Από πολύ νωρίς όταν κάνουν φίλους θέλουν να είναι ήσυχοι , σοβαροί και να υπάρχει σεβασμός. Κάνοντας φίλους ειλικρινής και με τις ίδιες αξίες, τότε θα τις κρατήσουν μια ζωή.

11. Ο μικρός Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου). Είναι έξυπνο, δημιουργικό και κοινωνικό παιδί από τη φύση του. Δεν δυσκολεύεται να κάνει φίλους καθώς είναι από τα πιο κοινωνικά παιδιά που υπάρχουν. Είναι αξιαγάπητο παιδί αλλά ίσως κάποιες φορές δεν μπορούν να συμβαδίσουν κάποια άλλα παιδιά μαζί του καθώς εκφράζει ηγετικές τάσεις που μπορεί να γίνονται αφορμή για καβγάδες. Αυτά τα παιδιά μπορούν να κάνουν φίλους οπουδήποτε και με οποιονδήποτε στο σχολείο ή διάφορες ομάδες.

 • Δημιουργώντας φιλίες...

Με Ωροσκόπο στον Υδροχόο οι φιλίες βρίσκονται στο ζώδιο του Τοξότη. Ένα ιδιαίτερα κοινωνικά παιδιά για το οποία η φιλία και η κοινωνική ζωή είναι το δυνατό τους σημείο. Αντιλαμβάνονται εύκολα μέσα στο χώρο το ενδιαφέρον των άλλων και γίνονται άμεσα φίλοι. Αγαπούν τη μάθηση και την εξερεύνηση και θέλουν με τους φίλους να μπορούν να ανταλλάσσουν ιδέες και εμπειρίες. Είναι πιο ανοιχτά στην κριτική και βρίσκουν ενδιαφέρον να έχουν αμφισβητήσεις με τους φίλους και να μαθαίνουν μέσα από αυτές. Μεγαλώνοντας αναπτύσσουν φιλίες με άτομα διαφορετικής κουλτούρας σε κάθε γωνιά της γης. Οι φίλοι έχουν για τα παιδιά αυτά μία εκπαιδευτική πτυχή εφόσον μέσα από τη φιλία εισπράττουν μάθηση και διδασκαλία.

12. Το Παιδί Ιχθύς (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου). Το παιδί των Ιχθύων μπορεί να είναι ντροπαλό όταν συναντά για πρώτη φορά νέες γνωριμίες, αλλά γρήγορα μπορεί να νιώσει φιλικά. Αυτά τα παιδιά είναι ιδιαίτερα δημιουργικά και μπορούν να κάνουν φίλους μέσα σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες ή με παιδιά που διαθέτουν την ιδία μεγάλη φαντασία. Είναι ευαίσθητα και πληγώνονται εύκολα όταν τα κοροϊδεύουν ή τα πειράζουν, ενώ δεν τα πάνε καλά με αυταρχικά παιδιά. Οι γονείς πρέπει να τα μάθουν να επιλέγουν πιο προσεκτικά φίλους για να μην πληγώνονται.

 • Δημιουργώντας φιλίες...

Με Ωροσκόπο στους Ιχθύες οι φιλίες βρίσκονται στο ζώδιο του Αιγόκερω. Ελκύει παρέες που πιθανόν να θέλουν να εκμεταλλευτούν την καλοσύνη και την προσφορά τους. Παρουσιάζει κάποιες τάσεις απομόνωσης από τον κοινωνικό περίγυρο και έχει να πάρει πολλά μαθήματα από τις φιλίες του αν θα χάνουν το μέτρο και τα όρια στις σχέσεις με τους φίλους τους.

© 2021 Asteroskonis - Αστρολογία και Παιδιά..🤴..by Rania Markelli
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε