Muffins Μπανάνα-Σοκολάτα!
2022-09-06
Τα υλικά μας
- 2/3 φλιτζ.τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζ.τσαγιού ζάχαρη καστανή
- 2 αβγά μεσαία
- 1 φλιτζ.τσαγιού γάλα (προαιρετικά χωρίς λακτόζη ή ρυζιού με άρωμα βανίλιας ή αμυγδάλου)
- 2-3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
- 350-400γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του λευκό ή ολικής
- 100γρ. κουβερτούρα σοκολάτας υγείας σε σταγόνες ή τεμαχισμένη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολάκι λιώνουμε καλά με ένα πιρούνι τις μπανάνες.
- Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και τα αβγά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τις μπανάνες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Ρίχνουμε και το αλεύρι σιγά σιγά, συνεχίζοντας την ανάμειξη.
- Το αποτέλεσμα θα είναι ένα μίγμα με υφή ζύμης για κέικ, δηλαδή παχύρευστο.
- Στο τελευταίο βήμα προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Τοποθετούμε σε φορμάκια για muffins βουτυρωμένα και αλευρωμένα (ή σε φορμάκια σιλικόνης χωρίς να τα λαδώσουμε) και ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου με αντιστάσεις πάνω κάτω, σε προθερμασμένο φούρνο.
#tip: Η ίδια συνταγή γίνεται και σε κλασική φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε το μίγμα σε κλασική φόρμα του κέικ και προσαρμόζουμε το χρόνο ψησίματος στα περίπου 50 λεπτά.
#tip: Αν επιλέξεις γάλα χωρίς λακτόζη ή φυτικό, τότε το αποτέλεσμα θα είναι muffins χωρίς λακτόζη
πηγή: https://www.nutrischool.gr/recipes/sweet-recipes/banana-chocolate-muffins/