Ηλιακή Έκλειψη 10.6.21 στους Διδύμους και Παιδιά.

2021-06-09

Τι έχουν να διαχειριστούν οι γονείς με την επιρροή της Ηλιακής έκλειψης.

Η Ηλιακή έκλειψη της 10/6 πραγματοποιείται στην 19ο 47' των Διδύμων.

Η Έκλειψη και ταυτόχρονα Νέα Σελήνη πραγματοποιείται σε ένα ζώδιο που είναι άμεσα συνδεδεμένο με τους εφήβους, την εκπαίδευση, τις μεταφορές, την επικοινωνία και τις πληροφορίες που λαμβάνουμε. Σαν Ηλιακή έκλειψη θα τονίσει και θα επιταχύνει βήματα που πρέπει να γίνουν σε θέματα που αφορούν το ζώδιο των Διδύμων ανάλογα τον τομέα που αντιπροσωπεύουν σε κάθε προσωπικό ωροσκόπιο. Συχνά μια Ηλιακή έκλειψη σχετίζεται με θέματα υγείας και αυτοπεποίθησης και σηματοδοτεί αυξημένη διέγερση που μπορεί να επηρεάσει τη δυναμική ενός ωροσκοπίου και να αλλάξει σημαντικά τα δεδομένα.

Η Νέα Σελήνη στον άξονα Διδύμων σηματοδοτεί μια περίοδος με έντονη την ανάγκη να δοκιμαστούν νέα πράγματα , νέες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, σεμινάρια. Επηρεάζει θέματα που σχετίζονται με εμπορικές συμφωνίες, διαπραγματεύσεις, μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα θέματα που σχετίζονται γενικότερα με την Εκπαίδευση και τα Παιδιά, τη μάθηση, με την κίνηση και την μετακίνηση. Ενδεχομένως κρύβει παγίδες που μπορεί να προκαλέσουν εκνευρισμό και μπέρδεμα, ανασφάλεια, λαθεμένες εκτιμήσεις ,παραλήψεις τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς. Γενικότερα ένα κλίμα εξαπάτησης, αποπροσανατολισμού και παραπληροφόρησης έχει απλώσει το πέπλο του αυτό το διάστημα και καλούμαστε όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά που ακούμε, στις πληροφορίες που μας έρχονται και σε οποιαδήποτε απόφασή μας ή στις συναισθηματικές μας επενδύσεις. Το σκηνικό αυτό δημιουργεί ένα κλίμα ανασφάλειας και νιώθουμε πως βαδίζουμε σε κινούμενη άμμο.

Επηρεάζονται κυρίως τα μεταβλητά ζώδια Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθύες, ή όσοι έχουν Ωροσκόπο ή κάποιον πλανήτη από 18η -21η μοίρα των ζωδίων αυτών.

Ο Ήλιος κατέχει εξίσου με τη Σελήνη σημαντική θέση στη ζωή των παιδιών. Αντιπροσωπεύει το πρόσωπο του πατέρα αλλά και το ίδιο το χαρακτήρα του. Ο Ήλιος στο ζώδιο των Διδύμων αναδεικνύει τα επικοινωνιακά χαρίσματα του, έχει πολλές δραστηριότητες, πολύπλευρο χαρακτήρα, ανάγκη από πολλές φιλίες και αλλαγές, μεγάλο και ποικίλο όγκο πληροφορίας.

Η έκλειψη σε συνδυασμό με τον ανάδρομο Ερμή σηματοδοτεί και το κλείσιμο των σχολείων και το άνοιγμα της καλοκαιρινής περιόδου με τις καλοκαιρινές διακοπές. Τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στις δονήσεις που δέχονται από το περιβάλλον. Ακόμα και να μην γνωρίζουν τι και πως ακριβώς συμβαίνει το καθετί, αντιλαμβάνονται καλύτερα τις μεταβολές. Πως μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν σ΄αυτές τις αλλαγές τα παιδιά για να γίνουν πιο δυνατά και να τις διαχειριστούν;

Το ζητούμενο είναι να επιδιώκουμε την ευελιξία και το καλύτερο ζύγισμα κάθε πληροφορίας προτού λειτουργήσουμε σε καθετί που τραβά την προσοχή και δημιουργεί συνθήκες για να σπάσουν συγκεκριμένα μοτίβα συμπεριφοράς και επικοινωνίας. Είναι ένα διάστημα που θέματα εκπαίδευσης θα περάσουν από ένα στάδιο διαφοροποίησης. Πώς επηρεάζει τα παιδιά το φαινόμενο αυτό; Πώς μπορούν οι γονείς να αντιληφθούν και να κατανοήσουν την αλλαγή στη συμπεριφορά τους; Πως μπορούν να βρουν τον τρόπο να τα διευκολύνουν και να βοηθήσουν να περάσουν αυτή την επιρροή;

Ας δούμε μια μικρή γενική προσέγγιση σε κάποιες επιρροές που μπορεί να επιδράσουν στη συμπεριφορά των παιδιών, χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας στο άκουσμα της λέξης "έκλειψης"! 

♈ Κριός: 20 Μαρτίου-19 Απριλίου

Το παιδί Κριός είναι ένα παιδί ζωηρό και ατίθασο εκ φύσεως. Με την έκλειψη της 10/6 μπορεί να παρατηρήσετε κάποιες υπερβολικές αντιδράσεις με πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος, αδέλφια και φιλαράκια. Υπάρχει μια διάθεση να δημιουργούν εντάσεις και να τσακώνονται, ενώ σχετικά με το σχολείο μπορεί να θελήσουν να αναπτύξουν νέα ενδιαφέροντα. Επίσης μπορεί να βρίσκονται σε ένα μεταβατικό στάδιο αλλαγής περιβάλλοντος ή σχολείου. Θα πρέπει να το βοηθήσετε να αναπτύξει το λογικό του κομμάτι για να μπορεί να διαχειριστεί τις αλλαγές περιβάλλοντος. Η αφηρημάδα του χτυπάει κόκκινο και μπορεί να κάνει λάθος επιλογές. Μπορεί να το δείτε να δοκιμάζει ριψοκίνδυνα παιχνίδια και να μην φτάνει στα αυτιά του η δική σας φωνή. Μιλήστε του με αγάπη για να νιώσει συναισθηματικά ασφαλής και βοηθήστε το να καταλάβει πως θα πρέπει να λειτουργεί για να είναι και σωματικά ασφαλής.

♉Ταύρος: 20 Απριλίου-20 Μαΐου

Το παιδί Ταύρος πάντα ενδιαφέρεται για την υλική και συναισθηματική τροφή που μπορεί να του δώσει τα απαραίτητα εφόδια για να ευχαριστήσει τις αισθήσεις του και έτσι να νιώσει ασφαλής. Με την έκλειψη στο 2ο οίκο του, θα δείτε να εκδηλώνει αστάθεια ή κυκλοθυμική συμπεριφορά σχετικά με τις επιθυμίες του. Πιθανόν μπερδεύεται στις επιλογές του καθώς η βροχή πληροφοριών που δέχεται αυτό το διάστημα του δημιουργεί ταυτόχρονα πολύ τροφή για σκέψη. Είναι μια σημαντική περίοδος για να αναθεωρήσει και να δει την πολύπλευρη εικόνα της ασφάλειας του, για το τι είδους πράγματα πρέπει να μάθει για να αναπτύξει και να στηρίξει τις επιθυμίες του και τα πλάνα του. Φτιάξτε του την υποδομή και δώστε του τα ερεθίσματα που χρειάζεται για να οργανώσει τα ενδιαφέροντα του και να αισθανθεί καλά με τον εαυτό του. Καθώς μυρίζει το καλοκαιράκι, αυτό που το χαλαρώνει είναι να έχει δροσερά γλυκά, παγωτά και λιχουδιές και να μπορεί να δοκιμάσει τα πάντα!

♊ Δίδυμοι: 20 Μαΐου-21 Ιουνίου

Τα Διδυμάκια θα έχουν διάθεση να κάνουν αλλαγές στην εμφάνιση τους σε πιο έντονο βαθμό από ότι συνηθίζουν. Στα μεγαλύτερα παιδιά θα παρατηρήσετε να αλλάζει ολόκληρη η εικόνα που έχουν τα ίδια για το εαυτό τους και η προσωπικότητα τους. Αυτή την περίοδο, εκδηλώνουν λίγο πιο ευερέθιστο νευρικό σύστημα και κυκλοθυμική συμπεριφορά, ενώ προσοχή χρειάζεται στη διατροφή τους καθώς μπορεί να υπάρξουν τροφικές δηλητηριάσεις ή μολύνσεις να τα ταλαιπωρήσουν. Οι γονείς θα πρέπει να φροντίσουν να τα ξεκουράζουν περισσότερο με ύπνο και χαλαρωτικές επιλογές. Μπορεί να ανακαλύψετε κρυφές-καλλιτεχνικές φλέβες στα παιδιά αυτά και αυτό να οδηγήσει σε μία νέα κατεύθυνση δραστηριοτήτων.

♋ Καρκίνος: 21 Ιουνίου-22 Ιουλίου

Το παιδί Καρκίνος μπορεί να νιώσει αδύναμο και να έχει ψυχολογικές μεταπτώσεις, ενώ μπορεί να το βλέπετε να λειτουργεί αθόρυβα ή να είναι απόμακρο. Στην πραγματικότητα κάτι που άκουσε, κάτι που του είπατε το έχει πληγώσει και αισθάνεται έλλειψη αναγνώρισης του από εσάς. Στα μεγαλύτερα παιδιά καλό είναι να έχετε παραπάνω την προσοχή σας, γιατί μπορεί να αναζητήσουν υποστήριξη σε λάθος ανθρώπους. Βοηθήστε το να διαμορφώσει μια ασπίδα προστασίας γύρω από τον ευαίσθητο εαυτό του και να ξεκινήσει ένα δημιουργικό σχέδιο που θα πραγματοποιήσει σταδιακά παρέα με φίλους που το στηρίζουν. 

♌ Λέων: 22 Ιουλίου-22 Αυγούστου

Το μικρό Λιοντάρι μέσα από νέες επαφές και νέους φίλους ενθαρρύνεται να δημιουργήσει και να κάνει τις ιδέες του στόχους. Κάποιοι φίλοι του αποχωρούν και ίσως με το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς ο κοινωνικός του κύκλος αλλάζει και θα έχει την ευκαιρία να ενταχθεί σε νέες ομαδικές δραστηριότητες. Με θετικά σχόλια ενισχύσετε τους στόχους του και αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην τόνωση της αυτοεκτίμησης του μικρού Λιονταριού. Οι γονείς ας φροντίσουν να προσφέρουν χαρά και με τη δική τους συμβολή να τα μάθουν να εμπιστεύονται την κρίση τους αυτή την περίοδο και όχι μόνο όσα ακούνε που μπορεί να τα παραπλανήσουν.

♍ Παρθένος 28 Αυγούστου -22 Σεπτεμβρίου

Το Παιδί της Παρθένου επηρεάζεται στη βάση του, δλδ σε οικογένεια και σχέσεις με τους γονείς. Πιθανόν με προκλητικές συμπεριφορές να ψάχνει τρόπο να κερδίσει την προσοχή των γονιών του. Η έκλειψη αυτή έρχεται να δοκιμάσει το κατά πόσο οι στόχοι του έχουν σωστή δομή και τι πρέπει να κάνει για να τους φτάσει. Δείτε τι μπορεί να αναλάβει και τι επιλογές μπορεί να κάνει στο μέτρο των δυνατοτήτων του, λειτουργώντας υποστηρικτικά ώστε να αποφύγει παγίδες ή ουτοπίες. Όταν δεν καταφέρνει να ολοκληρώσει τα πράγματα που θέλει βοηθήστε το να κάνει διορθωτικές κινήσεις, να δει με νέα οπτική την κατάσταση και να δοκιμάσει την δυναμική του. 

♎ Ζυγός: 22 Σεπτεμβρίου-23 Οκτωβρίου

Ανησυχίες και συναισθηματικά ξεσπάσματα εξαιτίας της πίεσης που βιώνουν σε θέματα που αφορούν σπουδές. Η Ηλιακή έκλειψη αυτή βάζει το παιδί Ζυγό σε διαδικασία αναθεώρησης σε θέματα σπουδών και εκπαίδευσης. Οι μαθητές που δίνουν εξετάσεις θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στα γραπτά τους και τις επιλογές τους. Μπορεί να μην έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα στα γραπτά τους ή να πρέπει να αναθεωρήσουν επιλογές και να επιλέξουν ένα νέο κύκλο σπουδών. Στην προσπάθεια τους να επιμείνουν στις ιδέες τους μπορεί να ξεπεράσουν το μέτρο και να μπουν σε περιπέτειες, οπότε να έχετε μια καλύτερη επίβλεψη στις κινήσεις τους.

♏Σκορπιός: 23 Οκτωβρίου-22 Νοεμβρίου

Βγαίνουν στην επιφάνεια ανασφάλειες και ίσως χωρίς να το θέλουν να κάνουν δυσάρεστες σκέψεις με αποτέλεσμα να τα δείτε αγχωμένα. Μπορεί να αισθάνεται πως δεν έχει την αποδοχή που θέλει για να νιώσει ισορροπία σε θέματα που του δημιουργούν συναισθηματική ανασφάλεια. Μπορεί να εκδηλώσει ξαφνικά μια εξάρτηση από άτομα που θεωρεί ότι του εμπνέουν ασφάλεια. Δυναμώστε την αυτοπεποίθηση του και ενθαρρύνετε το να αποδέχεται τις διαφορετικές αντιδράσεις των άλλων με ευελιξία χωρίς να επηρεάζεται η διάθεση του.

♐ Τοξότης: 22 Νοεμβρίου-21 Δεκεμβρίου

Συμπρωταγωνιστές οι μικροί Τοξότες και η έκλειψη αυτή έρχεται να φωτίσει την αλληλεπίδραση που νιώθει μέσα στις σχέσεις του. Δέχεται προκλήσεις από το περιβάλλον του, που δηλώνουν δυσαρέσκεια και αισθάνεται πως όλοι είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί από αυτό. Μιλήστε μαζί του και βοηθήστε το να χαλαρώσει και να εκφράσει πως νιώθει τον εαυτό του μέσα στο περιβάλλον. Θυμίστε του να δει και το ίδιο πως λειτουργεί με τους άλλους και πόσο απαιτητικό μπορεί να είναι χωρίς να το καταλαβαίνει. Τονίστε του την αυτοπαρατήρηση για να καταλάβει τι βλέπουν οι άλλοι γύρω του και να αποφύγει τις εμπλοκές στις παρέες του.


♑ Αιγόκερως: 21 Δεκεμβρίου-20 Ιανουαρίου

Προσοχή σε μικρές αδιαθεσίες που μπορεί να αισθανθεί ένα παιδί Αιγόκερως καθώς επηρεάζεται ο οίκος της σωματικής του κατάστασης και οι συνήθειες του. Χρειάζεται κάποια εξισορρόπηση στις επιλογές του καθημερινά για να μην εξαντλείται σωματικά. Επανεξετάστε τις επιλογές του αν του αρέσουν και επιτρέψτε του να σας πει αν κάποιες δεν το ικανοποιούν αλλά τις συνεχίζει επειδή του επιβάλλονται. Δείτε τι το γεμίζει ψυχικά και τι το ικανοποιεί για να μην αγχώνεται και εκδηλώνει υπερένταση στην καθημερινότητα του. Διερευνήστε λίγο τις απόψεις του για να βρείτε τα δυνατά του σημεία και να τα ενισχύσετε στο πλαίσιο της καθημερινότητας του!

♒Υδροχόος: 20 Ιανουαρίου- 18 Φεβρουαρίου

Νέα ενδιαφέροντα έρχονται να κινητοποιήσουν το παιδί Υδροχόο. Θα παρατηρήσετε ότι αναθεωρεί συνεχώς τις προτιμήσεις του και τολμά ριψοκίνδυνα σχέδια. Έχει μεγάλη περιέργεια να ξεκινήσει νέες ιδέες και επιθυμεί να καλοπεράσει με ευχάριστα παιχνίδια, που το εξιτάρουν διανοητικά. Την περίοδο αυτή μπορεί να έχουν απατηλές σκέψεις που δεν τα βοηθούν να αντιληφθούν σωστά αυτά που θέλετε να τους περάσετε. Γι΄αυτό οι γονείς να ασχοληθούν προσεκτικά για να ανακαλύψουν τα λεπτά εκείνα σημεία που θα βοηθήσουν να επικοινωνήσουν σωστά για να αναπτύξουν πιο εποικοδομητική σχέση με τα παιδιά τους. Επιπλέον επιλέξτε να συμμετέχει σε παρέες που ενισχύουν το δημιουργικό του ταλέντο και το βοηθούν να κάνει τις ιδέες και τα εφικτά σχέδια του πραγματικότητα. 

♓ Ιχθύς 18 Φεβρουαρίου-20 Μαρτίου

Το Παιδί Ιχθύς επηρεάζεται από τη συμπεριφορά μέσα στην οικογένεια και η στάση της οικογένειας καθορίζει τα συναισθήματα του. Όταν δεν μπορεί να εκφράσει τις επιθυμίες του έχει την τάση να νιώθει θλίψη και απογοήτευση. Ζητά την επικοινωνία μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον και νιώθει ασφαλής και επαρκής μόνο όταν οι γονείς μπορούν να του επιτρέψουν να ενημερώνεται ή να του παρέχουν τις πληροφορίες για όλα όσα θέλει να μάθει. Η ευελιξία και κατανόηση από το οικογενειακό περιβάλλον, θα βοηθήσει να αποβάλλει τις ανησυχίες του και να αλλάξει κάποιες κακές συνήθειες του!

**Αν το φαινόμενο της Έκλειψης συμβαίνει σε στενή όψη με τους πλανήτες ενός ωροσκοπίου τότε διαμορφώνονται τα γεγονότα και οι αλλαγές σε σχέση με τα θέματα του Πλανήτη. Όταν η έκλειψη αγγίζει:

Ήλιο: Επηρεάζει τη ζωτικότητα και την υγεία. Καλούμαστε να δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να αυξήσουμε τη ζωτικότητα μας και να βγούμε δυναμικά μπροστά για να προχωρήσουμε.

Σελήνη: Επηρεάζει το συναισθηματικό κόσμο και τις προσωπικές συνήθειες. Δημιουργείται μια υποκίνηση στο ποιες συμπεριφορές πρέπει να αλλάξουν για την συναισθηματική μας εξέλιξη.

Ερμή : Επηρεάζει το περιεχόμενο της σκέψης των παιδιών, τη διανοητική διαδικασία, θέματα μετακίνησης, οι επικοινωνίες και τα νεαρά πρόσωπα της οικογένειας, αναταραχές στην εκπαίδευση. Δημιουργείται ένα σκούντημα να δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να αλλάξουμε σκέψεις, ιδέες και νοοτροπία.

Αφροδίτη: Επηρεάζει τη στοργή και την αγάπη που έχουμε ανάγκη, την κοινωνική ζωή και τη διασκέδαση. Επίσης θέματα που σχετίζονται με το φαγητό, το ντύσιμο.

Άρη: Μπορεί να πυροδοτήσει συσσωρευμένο θυμό. Καλούμαστε να αλλάξουμε το τρόπο που λειτουργούμε, επηρεάζει το δυναμισμό και την ενέργεια με δύσκολες όψεις θέλει προσοχή σε ατυχήματα, ακόμα και ζητήματα υγείας, ιώσεις (πυρετό).

© 2021 Asteroskonis - Αστρολογία και Παιδιά..🤴..by Rania Markelli
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε