Γενέθλιο Ωροσκόπιο- Beethoven-Μπετόβεν

2021-11-05

Ο Ludwig van Beethoven (Μπετόβεν) ήταν Γερμανός συνθέτης και πιανίστας ένας από τους πιο θαυμαστούς συνθέτες στην ιστορία της δυτικής μουσικής. Προικισμένος με ένα ιδιαίτερο ταλέντο, το οποίο καλλιέργησε με σκληρή δουλειά από την παιδική του ηλικία. Το τεράστιο μουσικό έργο του άφησε εποχή και στιγμάτισε τη μουσική κληρονομιά όλης της ανθρωπότητας με μια φήμη που ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Ιδιοφυΐα στη σύνθεση και μοναδικός δεξιοτέχνης στο πιάνο, ο Μπετόβεν είναι ο συνθέτης του οποίου το έργο χρησιμοποιήθηκε ως μουσική υπόκρουση για όλα τα καθεστώτα, εξυπηρετώντας ακόμα και ιδεολογίες που συγκρούονταν. Τα έργα του είναι από τα πιο ερμηνευμένα στο ρεπερτόριο κλασικής μουσικής και περιλαμβάνουν τη μετάβαση από την κλασική περίοδο στη ρομαντική περίοδο της κλασικής μουσικής.

Ο Μπετόβεν ήταν εγγονός του Λούντβιχ Φαν Μπετόβεν, ο οποίος ήταν μουσικός και γιος του Γιόχαν, ενός τενόρου της εκκλησίας. Ο πατέρας του ήταν ο πρώτος του δάσκαλος μουσικής και ένας άνθρωπος σκληρός και εθισμένος στο αλκοόλ που δεν έδινε και ιδιαίτερη αγάπη και στοργή στα παιδιά του . Παρ 'όλα αυτά, έμαθε στον μικρό Λούντβιχ να είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του καθώς και για τα αδέλφια του και τον μύησε στη σφαίρα της μουσικής. Ο Λούντβιχ αγαπούσε πολύ τη μουσική και ήταν γεννημένος για να γίνει μεγάλος μουσικοσυνθέτης δημιουργός. Ένα μεγάλο ταλέντο σε μικρή ηλικία που τίποτα δεν θα στεκόταν εμπόδιο στο δρόμο του.

Η δύσκολη προσωπική του ζωή, η καταπίεση του πατέρα του, οι θρίαμβοι και οι ήττες, ο εθισμός του στο ποτό, οι ανεκπλήρωτοι έρωτες αλλά και τα προβλήματα ακοής που άρχισε να αντιμετωπίζει λίγο πριν φθάσει τα 30, οι απότομοι τρόποι του και η πλήρης αδιαφορία για τους κοινωνικά αποδεκτούς κανόνες αλλά και την εξωτερική του εμφάνιση ανήκουν στη σφαίρα του μύθου. Παρόλο που έχασε την ακοή του δεν έχασε την ελπίδα του για τη ζωή, την έμπνευση και τη δημιουργικότητα του , αντιμετώπιζε με σθένος , επιμονή και θάρρος τις δυσκολίες σε όλη του τη ζωή και περισσότερο πάλευε με τον ίδιο του τον εαυτό...

Τα σπουδαιότερα έργα του τα έγραψε τελείως κουφός..έγραψε 9 συμφωνίες και γεφύρωσε το χάσμα μεταξύ κλασικής και ρομαντικής μουσικής με τις συμφωνίες, τα κονσέρτα και τις σονάτες του και η μουσική του κάλυψε χιλιετίες και γενιές.

Ο Μπετόβεν ένας από τους πιο θαυμαστούς συνθέτες στην ιστορία της Δυτικής μουσικής, γεννήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1770, 03:40 στη Βόννη της Γερμανίας.(https://www.astro.com/astro-databank/Beethoven,_Ludwig_Van)

Ένας Τοξότης με Ωροσκόπο στο Σκορπιό και Σελήνη στον Τοξότη..

Ο Γκαίτε είχε πει για το Μπετόβεν: Γνώρισα καλά τον Μπετόβεν. Το ταλέντο του με κατέπληξε. Μόνο που είναι δυστυχώς μια προσωπικότητα εντελώς αχαλίνωτη!»

Μέσα από το Ωροσκόπιο του διακρίνουμε την περιπλανώμενη αχαλίνωτη φύση ενός Τοξότη. Μια πύρινη ιδιοσυγκρασία που έχει έντονη τη σπίθα της δημιουργίας. Ένας Τοξότης χωρίς όρια και καλούπια με αστείρευτη πνευματικότητα. Μέσα από πνευματικά και φυσικά ταξίδια αναζητά και καταφέρνει να διαδώσει και να εκφράσει τη μουσική του γνώση! Το ζώδιο του Τοξότη τονίζεται με πληθώρα προσωπικών πλανητών να έχει καταλάβει το δεύτερο οίκο του Ωροσκοπίου του. Έτσι ο Ήλιος , η Σελήνη και ο Ερμής στον κατ' εξοχήν οίκο του ταλέντου έχουν μεγάλη βαρύτητα και συσχετίζονται με τη δύναμη, το όραμα και τη φαντασία . Ελεύθερο και δραστήριο πνεύμα που διαθέτει μια αστείρευτη αναζήτηση και ένα απίστευτο πείσμα παρόλα τα βάσανα του. Μέσα στον Τοξότη υπάρχει μια φωτιά που ταιριάζει υπέροχα με τη μουσική την οποία καθώς σύνθετε άκουγε μόνο με την καρδιά και το μυαλό του, ακόμα και όταν δεν άκουγε πλέον τις νότες με τα αυτιά του. Όταν ακούμε τις δημιουργίες του αυτή η φλόγα αποπνέει και καταδεικνύει μέσα μας πολλά συναισθήματα.

Με τον Ωροσκόπο του στο Σκορπιό καθηλώνει με το βάθος και το μυστήριο που εκπέμπει και ταυτόχρονα εκφράστηκε και στην πορεία της υπόλοιπης ζωής του .

Μια υπερήφανη, αγέρωχη και ανήσυχη Σελήνη στο ζώδιο του Τοξότη, ένα ζώδιο με υψηλό βαθμό ανεξαρτησίας. Η ανάγκη για απόλυτη ελευθερία του του δίνει παρόρμηση , ενθουσιασμό και απερισκεψία, αλλά και ένα πλούσιο συναισθηματικό κόσμο, με υψηλές αξίες και μεγάλα οράματα. Η σημασία της περιγράφεται με ήχους μέσα από τις ευαίσθητες νότες της ψυχής του . Τα συναισθήματα του διακρίνονται από παιδικότητα και αισιόδοξη στάση για τη ζωή, όμως, του λείπει μια πιο ρεαλιστική ίσως αίσθηση των πραγμάτων.

Η Σελήνη σε εξέχουσα θέση στο 2ο οίκο απολαμβάνει να παίζει και να διασκεδάζει τον κόσμο και το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, συνδέεται με την διασημότητα που κερδίζει μέσα από αυτό . Το τετράγωνο αυτό από τη μια δηλώνει τις συναισθηματικές απογοητεύσεις που βίωσε, τις εξαρτήσεις από το ποτό και από την άλλη τον βοηθά να εκφράσει τα συναισθήματα του μέσα από τη μουσική. Μέσα από τη φαντασία και το όραμα της μουσικής του βρίσκει ανταπόκριση από το κοινό. Η Σελήνη αντιπροσωπεύει το μυαλό και τη συναισθηματική φύση και σε όψη με τον Ποσειδώνα του δίνει αυξημένη ευαισθησία. Είναι ένδειξη για ισχυρή δημιουργικότητα, τάση για τους εθισμούς αλλά αποτελεί και μια σημαντική υγιής διέξοδος για να ξεφύγει μέσω της μουσικής..

Το τρίγωνο της Σελήνης με τον Ουρανό τον κάνει να ξεχωρίζει μ' ένα μοναδικό και ασυνήθιστο τρόπο στις μουσικές του δημιουργίες και του χαρίζει την ικανότητα να μπορεί να χαράξει νέα μονοπάτια. Το τρίγωνο αυτό λειτουργεί σαν διέξοδος για να αφυπνίζεται ψυχικά και νοητικά και να αποβάλει όλα τα εμπόδια που περιορίζουν το νου στις συνθήκες του περιβάλλοντος.

Ο Κρόνος = Σελήνη/Πλούτωνας είναι μια συνθήκη που του έφερε ψυχικό πόνο, μοναξιά και συναισθηματική καταπίεση.. Λόγω της συναισθηματικής πείνας που ένιωσε κατά την παιδική του ηλικία, έμαθε να καταστέλλει τα συναισθήματά του και να εκφράζει την αγάπη του μόνο μέσα από τη μουσική.

Ο Ήλιος  του στην 24°18 Τοξότη , του δίνει ευρεία αντίληψη για όλα, ενθουσιασμό και αισιοδοξία. Στοχεύει σε υψηλά οράματα με εμπιστοσύνη για την επιτυχία του και χαρακτηρίζεται από την ικανότητα να μεταδίδει τη γνώση του και το ελεύθερο πνεύμα του , ενώ ξεφεύγει από τις ρεαλιστικές προεκτάσεις της ζωής. Σε δυσαρμονική όψη με τον Ουρανό περιγράφει τη δύσκολη σχέση και τον απρόβλεπτο χαρακτήρα του πατέρα του και αργότερα τον δικό του απόμακρο και ταυτόχρονα εκκεντρικό χαρακτήρα που συχνά σοκάρει τους άλλους. Η αντίθεση του Άρη με τα φώτα και Ερμή περιγράφει ένα αθυρόστομο, νευρικό και επαναστάτη χαρακτήρα που ερωτεύεται συχνά με το άγγιγμα του Ποσειδώνα αλλά χωρίς ανταπόκριση.

Ο 5ος οίκος χρωματίζεται από τα χαρακτηριστικά του Ιχθύ και η έμπνευση γίνεται πηγή ζωής, ενώ ο κυβερνήτης του 5ου οίκου στο 10ο οίκο δηλώνει πως η δημιουργικότητα και το ταλέντο του θα φανεί στον κόσμο, θα αναγνωριστεί και θα κάνει καριέρα το ταλέντο του.

Ο Κυβερνήτης του 3ου οίκου Κρόνος βρίσκεται ανάδρομος στην κορυφή του Ωροσκοπίου του σε σύνοδο με το Μεσουράνημα και τονίζει τη δυσκολία που είχε σαν μικρό παιδί με τον πατέρα σου αλλά και τη δημόσια προβολή των δεξιοτήτων του. Στα μαθητικά του χρόνια δυσκολεύτηκε ως μαθητής καθώς οι δάσκαλοι ενημέρωναν τον πατέρα του ότι ενδιαφέρεται μόνο για τη μουσική και όχι για να μάθει γράμματα. Έτσι το ρόλο του δασκάλου πήρε ο πατέρας του, ο οποίος τον δίδασκε μέσα στην άμαξα καθώς πραγματοποιούσαν συνεχώς ταξίδια δίνοντας κονσέρτα γεγονός που ταλαιπώρησε επιπλέον το μικρό Λούντβιχ στην παιδική του ηλικία. Αργότερα ο δάσκαλος του της μουσικής διέκρινε πως διαθέτει ένα αξιόλογο ταλέντο που αν συνεχίσει να εργάζεται με τον ίδιο ρυθμό και ζήλο θα γίνει ένας δεύτερος Μότσαρτ .

Η «πρώιμη» περίοδος, της σφυρηλάτησής του στη μουσική, ξεκίνησε σε ηλικία μόλις 3 ετών και στην πρώτη του συναυλία ήταν 8 ετών ενώ ο πατέρας του τον παρουσίασε για 6. Τα παιδικά του χρόνια ήταν ιδιαίτερα δύσκολα, με τον πατέρα του να έχει σαν όνειρο να δημιουργήσει ένα «παιδί θαύμα», ένα νέο Αμαντέους Μότσαρτ. Τον καταπίεζε πολύ και όταν γυρνούσε τα βράδια αργά μεθυσμένος ξυπνούσε τον μικρό Λούντβιχ και τον υποχρέωνε να μελετάει πιάνο και μάλιστα κάποιες φορές τον έδενε στο σκαμνάκι του πιάνου και τον κρατούσε έτσι για αρκετές ώρες. Στα 13 χρόνια του έπιασε δουλειά σε ένα μοναστήρι και έπαιζε εκκλησιαστικό όργανο κάθε Κυριακή. Σε ηλικία 17 ετών έπαιξε πιάνο μπροστά στο Μότσαρτ , ο οποίος έμεινε έκπληκτος και με προφητικά λόγια είπε πως "σε λίγο καιρό όλος ο κόσμος θα μιλάει για αυτόν.."

Επιπλέον ο 3ος οίκος σχετίζεται με τα αισθητήρια όργανα και το τετράγωνο που σχηματίζει ο κυβερνήτης Κρόνος με τον Ουρανό δηλώνουν τα προβλήματα με την ακοή του και το νευρικό σύστημα , τις αισθήσεις, ενώ και ο Άρης στους Διδύμους σε αντίθεση με τον Ερμή στον Τοξότη εντείνουν όλο αυτό το ζήτημα.

Η Αφροδίτη στην 24°18 του Αιγόκερω σε μοίρα έμφασης , στον 3ο οίκο και σε διπλό πεντάγωνο με τον Άρη, υποδηλώνει ιδιοφυία και ταλέντο διαχρονικής αξίας . Αφροδίτη και  Δίας στο ζώδιο του Αιγόκερω, δηλώνουν πως τα έργα του είναι από τα πιο ερμηνευμένα στο ρεπερτόριο κλασικής μουσικής. Η Αφροδίτη σε όψεις αρμονικές με τους Δεσμούς της Σελήνης υποστηρίζει αρμονικά την αποδοχή του και την διαχρονική του αξία στον πλανήτη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο χάρτη του υπάρχουν σημαντικοί θετικοί δείκτες που μαρτυρούν ότι θα ασχοληθεί με τη μουσική αλλά υπάρχουν και παράγοντες που δείχνουν αδυναμίες. Συγκεκριμένα κάποιοι πλανήτες του δεν βρίσκονται σε ισχυρή θεμελιώδη δύναμη για να εκφράσουν τις ιδιότητές τους, χωρίς ωστόσο αυτό να τον εμποδίσει να ενσωματώσει τις αντίθετες θεμελιώδεις δυνάμεις κι ιδιότητες και να γίνει ο συνθέτης του οποίου το έργο σημάδεψε όλη την ανθρωπότητα. Ο Δίας βρίσκεται σε πτώση στον Αιγόκερω, ο Ερμής σε αδυναμία στον Τοξότη, ο Κρόνος σε αδυναμία στο Λέοντα, ο Ποσειδώνας σε αδυναμία στην Παρθένο και ο Ουρανός σε πτώση στον Ταύρο.

Ο Ποσειδώνας συνδέεται με την έμπνευση, το άπιαστο και είναι ο δημιουργός της μοίρας του Μπετόβεν. Ο Πλούτωνας από την 16η μοίρα του Αιγόκερω συνδέεται με το βάθος, τη δομή και το χτίσιμο και ο Ουρανός από τον Ταύρο γεννά ιδιοφυίες που αλλάζουν τις αξίες. Υπό την επιρροή ενός μεγάλου τριγώνου αυτών των κοσμικών πλανητών, ο Μπετόβεν αποτελεί μέρος μιας γενιάς που σημάδεψε τον πλανήτη με τη μουσική του.

Η μουσική του πάντα επίκαιρη, ποτέ δεν χάνει την αξία της και πάντα θα βρίσκεται στο δικό της προσωπικό θρόνο.. γιατί η μουσική του άλλαξε τον κόσμο μας..

🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼

Ακούγοντας τη μουσική του...Σου δίνει την αίσθηση πως ότι και αν συμβεί.. πάντα υπάρχει ελπίδα!!🎼🎼♾

© 2021 Asteroskonis - Αστρολογία και Παιδιά..🤴..by Rania Markelli
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε