Χαμογελαστό ποντικάκι

2022-09-06

Μια φορά κι ένα καιρό... αρχίζουν τα παραμύθια. Γιατί όχι κι ένα θρεπτικό παραμυθένιο γεύμα με πουρέ πατάτας που θα λατρέψουν τα παιδιά; Για τα «μάτια» βάζετε φέτες από αγγουράκι και ελιές, για «στόμα» μισή ροδέλα πιπεριάς και για «μυτούλα» ντοματίνι. Το σχινόπρασο το βάζετε για να σχηματίσετε τα μουστάκια, ενώ για «αφτάκια» βάζετε χαλλούμι. Και κάπως έτσι το... χαμογελαστό ποντικάκι είναι έτοιμο για φάγωμα.

Συστατικά
3 πατάτες
3 κουταλιές βούτυρο
½ - 1 φλ. ζεστό γάλα
4 φέτες αγγουράκι κομμένες διαγώνια
2 μεγάλες μαύρες ελιές κομμένες στη μέση κατά μήκος
2 ντοματίνια
6 φύλλα σχινόπρασο
1 ροδέλα κόκκινη πιπεριά
4 φέτες χαλλούμι ψημένες στη σχάρα
μοσχοκάρυδο τριμμένο (προαιρετικά)
αλάτιΒήματα

Φτιάχνετε πρώτα τον πουρέ πατάτας: Πλένετε καλά τις πατάτες, τις βάζετε σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε αλάτι και νερό μέχρι να τις σκεπάσει. Τις σκεπάζετε και τις βράζετε για 35 λεπτά περίπου ή μέχρι να ψηθούν. (Μπήγετε ένα μαχαίρι μέσα στην πατάτα και όταν προχωρεί χωρίς δυσκολία τότε είναι έτοιμες).

Στη συνέχεια, ξεφλουδίζετε τις πατάτες (καλύτερα όσο είναι ζεστές) και τις πιέζετε με την κουτάλα του πουρέ ή τις λιώνετε με ένα πιρούνι.

Ρίχνετε τον πουρέ στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς με μια κουτάλα ώστε να στεγνώσει καλά.

Προσθέτετε το κρύο βούτυρο λίγο - λίγο σε κομμάτια και ανακατεύετε καλά.
Τέλος, προσθέτετε σιγά - σιγά και ανακατεύοντας το ζεστό γάλα. Αλατίζετε και προσθέτετε (αν θέλετε) λίγο μοσχοκάρυδο.

Ύστερα, βάζετε ένα μικρό στεφάνι σε ένα πιάτο και ρίχνετε μέσα τον μισό πουρέ και τον απλώνετε καλά για να πάρει στρογγυλό σχήμα. Αν δεν έχετε μπορείτε να το βάλετε σε ένα βαθύ στρογγυλό πιάτο, να πιέσετε τον πουρέ καλά με ένα πιρούνι και μετά να το αναποδογυρίσετε στο πιάτο που θα σερβίρετε.

Στη συνέχεια, βάζετε τις φέτες από το αγγουράκι και τις ελιές για «μάτια», το ντοματίνι για «μυτούλα» και τη μισή ροδέλα πιπεριάς για «στόμα». Το σχινόπρασο το βάζετε για να σχηματίσετε τα μουστάκια. Για «αφτάκια» βάζετε το χαλλούμι και το... χαμογελαστό ποντικάκι είναι έτοιμο.

Πηγή: https://xrysessyntages.com/fagita/gia-pedia/chamogelasto-pontikaki/

© 2021 Asteroskonis - Αστρολογία και Παιδιά..🤴..by Rania Markelli
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε